Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο στόχαστρο των hackers της Βόρειας Κορέας το Bitcoin

tags :
Στο στόχαστρο των hackers της Βόρειας Κορέας το Bitcoin
Οι hackers της Πιονκγιάνγκ προσπαθούν να «κλέψουν» Bitcoins
Τη στιγμή που το Bitcoin έχει σπάσει το «φράγμα» των 18.000 δολαρίων ανά μονάδα, έχοντας ενισχυθεί πάνω από 1500% μέσα στο 2017, αυξάνονται οι ανησυχίες σχετικά με τη χρήση του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος.
Όπως έχουν υποστηρίξει ουκ ολίγοι αναλυτές και οικονομολόγοι, τα ψηφιακά νομίσματα, λόγω της ανωνυμίας που προσφέρουν στους επενδυτές, χρησιμοποιούνται για ξέπλυμα «βρώμικου χρήματος» και, ακόμη χειρότερα, για άκρως παράνομων δραστηριοτήτων, όπως αγορά ναρκωτικών ή παραγγελία φόνων.
Επί αυτού, να επισημανθεί ότι στη Δανία συνελήφθη πριν από δύο μήνες μία γυναίκα που είχε παραγγείλει μέσω του «dark web» τη δολοφονία ενός άνδρα, πληρώνοντας με Bitcoins.
Ωστόσο, πλέον φαίνεται πως το κρυπτονόμισμα έχει μπει στο στόχαστρο και των hackers της Βόρειας Κορέας.
Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο αναλυτή κ. Ashley Shen, ομάδες hackers που φέρονται να συνδέονται με την Πιονκγιάνγκ, όπως οι Lazarus, Bluenoroff και Andariel, έχουν προχωρήσει επανειλημμένα σε επιθέσεις κατά των εταιρειών που διαπραγματεύονται το νόμισμα.
Ο στόχος δεν ήταν η ζημία των εταιρειών, αλλά η «κλοπή» ψηφιακών νομισμάτων.
«Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι hackers επιτίθενται στο Bitcoin, είναι ότι η τιμή του συνεχίζει να αυξάνεται.
Το ψηφιακό νόμισμα μπορεί να κλαπεί ευκολότερα από το φυσικό νόμισμα.
Πιστεύω λοιπόν ότι είναι λογικό.
Παλαιότερα, οι επιθέσεις συνήθως στόχευαν σε εμπιστευτικά δεδομένα και πληροφορίες», δήλωσε σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ο αναλυτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης