Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η ελληνική εταιρεία Ματσούκης φτιάχνει διαβατήρια για 35 χώρες εκτός της Ελλάδας

Η ελληνική εταιρεία Ματσούκης φτιάχνει διαβατήρια για 35 χώρες εκτός της Ελλάδας
Η Ελλάδα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τεχνολογία που έχει ξεπεραστεί από τη δεκαετία του... 1950
Η ελληνική εταιρεία Veridos Ματσούκης Α.Ε με ιστορία 125 ετών φτιάχνει διαβατήρια υψηλής ποιότητας και έγραφα ασφαλείας όπως και ταυτότητες για περισσότερες από 35 χώρες εκτός από την Ελλάδα.
Οι κυβερνήσεις της χώρας  μας, από το 2006 της γύρισαν την πλάτη αναζητώντας φθηνότερες λύσεις στην κατασκευή ταξιδιωτικών εγγράφων - διαβατηρίων, όμως τα συστήματα που χρησιμοποιεί δημιουργήθηκαν πριν από 15 χρόνια και με τεχνολογία που ξεπεράστηκε από τους παραχαράκτες.
Η διεθνής κοινότητα στο παρελθόν έχει βγάλει στη «σέντρα» την Ελλάδα για τα ταξιδιωτικά έγραφα, τα οποία με σχετική ευκολία αντιγράφονται.
Η Ελληνική Αστυνομία χρησιμοποιεί ταυτότητες με τεχνολογία της δεκαετίας του 1950 με αποτέλεσμα να αντιγράφονται εύκολα από τους επιτήδειους παραχαράκτες οι οποίοι στη συνέχεια κάνουν αίτηση για την έκδοση διαβατηρίων για να ταξιδεύουν  με … ασφάλεια σε όλο τον κόσμο.
Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει στα σκαριά διαγωνισμό για την έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας καθώς οι σημερινές ταυτότητες δεν παρέχουν καμία ασφάλεια και πολύ εύκολα αντιγράφονται.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Veridos Ματσούκης Α.Ε. κ. Ευθύμιος Ματσούκης, κράτησε χαμηλού τόνους αναφορικά με την ποιότητα των ταξιδιωτικών εγγράφων που διαθέτει η χώρα μας.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος  πάντως έδωσετο παρόνγια τον επικείμενο διαγωνισμό για τις  αστυνομικές  ταυτότητες και μίλησε για το επενδυτικό πρόγραμμα  που υλοποιεί η εταιρεία στην παραγωγική της μονάδα στον Ίλιον.
Πρόσθεσε  ότι  η νέα τεχνολογία μπορεί να συμβάλει  στη μείωση του κόστους κατά 40%.
Η μοναδική συνεργασία που έχει επί ελληνικού εδάφους είναι με τα ΕΛΤΑ που τους προμηθεύει γραμματόσημα Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία προχωρά νέο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ.
Στόχος της νέας αυτής επένδυσης είναι η Ελλάδα να καταστεί πόλος παραγωγής όλων των ειδών ηλεκτρονικών ταξιδιωτικών εγγράφων υψηλής ασφάλειας για την κάλυψη της παγκόσμιας αγοράς (διαβατήρια, ταυτότητες, άδειες οδήγησης, κάρτες πολίτη, κάρτες για πρόσφυγες και μετανάστες).
Με καθετοποιημένη διαδικασία, μάλιστα, πλέον, θα παράγονται τα νέα προϊόντα χωρίς να απαιτούνται εισαγωγές υλικών, εκτός από τον μικροεπεξεργαστή (microchip).
Ο κ.  Ευθύμιος  Ματσούκης  υποστήριξε  ότι «με την επένδυση αυτή η εταιρία μας είναι ο μοναδικός ιδιωτικός φορέας στην Ελλάδα καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή που παράγει ταξιδιωτικά έγγραφα με τα υψηλότερα στάνταρντ ασφάλειας».
Η Veridos Ματσούκης Α.Ε έχει ήδη πιστοποιηθεί από διεθνείς οργανισμούς και φορείς, ώστε όλα τα προϊόντα της να έχουν εχέγγυα ποιότητας, αλλά και μοναδικότητας που αποκλείουν τις αντιγραφές και παραχαράξεις.
Πρόκειται για διαδικασίες, που πρέπει να εφαρμόζονται από τις Εκτυπωτικές Εταιρίες Εντύπων Ασφαλείας, ούτως ώστε να διασφαλίζονται οι πελάτες, ότι τα έντυπά τους, όχι μόνον είναι κατάλληλα σχεδιασμένα προς αποφυγή παραχαράξεων, αλλά κι ότι η παραγωγή τους διεξάγεται σε ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον με απόλυτη ποιοτική και ποσοτική παρακολούθηση των παραγομένων προϊόντων.
Δηλαδή μέσα από τις πιστοποιημένες διαδικασίες, να υπάρχει απόλυτος έλεγχος των ποσοτήτων αλλά και της ασφαλούς καταστροφής των κακεκτύπων, ούτως ώστε να μην είναι δυνατή οποιαδήποτε προσπάθεια παράνομης διοχέτευσής τους  στην αγορά.
Πάντως ο κ Ματσούκης  άφησε  ανοικτό το ενδεχόμενο να μη συμμετέχει στο διαγωνισμό στη περίπτωση που  οι  προϋποθέσεις κατασκευής των δελτίων αστυνομικής  ταυτότητας είναι κάτω από τα στάνταρ της εταιρείας.

Η εταιρία Veridos Ματσούκης Α.Ε.

Η εταιρία Veridos Ματσούκης Α.Ε.. ξεκινάει την πορεία της το 1891 ως ενα μικρό εργαστήριο Γραφικών Τεχνών με κύριο αντικείμενο τις εμπορικές εργασίες.
Στην δεκαετία το ’60 αρχίζει η δραστηριοποίηση παραγωγής Εντύπων Ασφαλείας η οποία επισφραγίζεται το 1969 με την έναρξη της επιχειρηματικής συνεργασίας με τη Giesecke & Devrient (G&D) για τη παραγωγή του Ελληνικού Διαβατηρίου..
Το 1972 γίνεται επισήμως υπεργολάβος της G&D.
Το 1973 η G&D αναθέτει τις πρώτες παραγγελίες για τη παραγωγή διαβατηρίων.
Από τότε είναι αξιόπιστος προμηθευτής της G&D για διαβατήρια και άλλα Έντυπα Ασφαλείας.
Το 1999 η εταιρία επενδύει σε μηχανή εκτύπωσης με την μέθοδο της χαλκογραφίας και αναγνωρίζεται έτσι ως μέλος της Διεθνούς Κοινότητας Εκτυπωτών Ασφαλείας.
Το διάστημα από το 1999 – 2007, με συνεχή ανάπτυξη, καθίσταται ηγέτης στην αγορά των Εκτυπώσεων Ασφαλείας στην Ελλάδα.
Εξυπηρετεί περίπου το 70% της εγχώριας αγοράς και εγκαθιδρύει τη δική της παρουσία στην διεθνή αγορά πριν την συνένωσή της με τη G&D.
Οι διεθνείς πωλήσεις της επικεντρώνονται σε πολλές χώρες.
Παράλληλα με την παραγωγή εντύπων ασφαλείας η εταιρία προμήθευσε όλα τα καταστήματα της Τράπεζας της Ελλάδος με μηχανήματα διαλογής και ανίχνευσης γνησιότητας.
Το 2007 η G&D αποκτά το 60% των μετοχών της εταιρίας και δημιουργείται η νέα εταιρεία με την ονομασία Giesecke & Devrient Ματσούκης Α.Ε.. (GDMAT).
Αρχίζει ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα, που είναι σε πλήρη εξέλιξη ενώ  το 2016 μετά τη σύμπραξη μεταξύ των G&D καιBundesDruckerei και τη δημιουργία της VERIDOS GmbH, το όνομα της εταιρείας στην Ελλάδα αλλάζει σε Veridos Ματσούκης Α.Ε. (VDMAT).
Σήμερα το 80% της παραγωγής εργασίας προέρχεται από το εξωτερικό και αναμένεται να φθάσει στο 90% τον επόμενο  χρόνο.

 Νίκος  Θεοδωρόπουλος  
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης