Διεθνή

Οι δήμοι των ΗΠΑ αγνοούν τον Trump και εφαρμόζουν τη Συμφωνία του Παρισιού

tags :
Οι δήμοι των ΗΠΑ αγνοούν τον Trump και εφαρμόζουν τη Συμφωνία του Παρισιού
Δεκάδες δήμοι των ΗΠΑ θα εφΟι δήμοι των ΗΠΑ αγνοούν τον Trump και εφαρμόζουν τη Συμφωνία του Παρισιού αρμόσουν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Συμφωνία του Παρισιού
Τουλάχιστον 50 μεγάλοι δήμοι των Ηνωμένων Πολιτειών συμφώνησαν σήμερα (12 Δεκεμβρίου 2017) να εφαρμόσουν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, παρά την πρωτοφανή απόφαση του Donald Trump να αποσύρει τις Η.Π.Α. από τη Συμφωνία-ορόσημο.
Η συμφωνία υπεγράφη στο Σικάγο, όπου διεξαγόταν το σχετικό φόρουμ, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, μετά από πρωτοβουλία του τοπικού Δήμαρχου κ. Rahm Emmanuel.
Επίσης, υποστηρίχθηκε από τους κκ. Michael Bloomberg και Barack Obama.
Η Συμφωνία του Παρισιού (Δεκέμβριος 2015) ήταν αποτέλεσμα πρωτοβουλιών του πρώην Προέδρου των Η.Π.Α. και ανάγκαζε τα κράτη να περιορίσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, όπως το διοξείδιο του άνθρακα και το μεθάνιο, για να διατηρήσουν την παγκόσμια θερμοκρασία σε περίπου 2 βαθμούς Κελσίου υψηλότερα από τα προβιομηχανικά επίπεδα.
Ο D. Trump ισχυρίστηκε ότι η Συμφωνία θα βλάψει τις αμερικανικές επιχειρήσεις και δεσμεύτηκε να αποσύρει τις Η.Π.Α., μια διαδικασία που, ωστόσο, θα διαρκέσει αρκετά χρόνια.
Εάν αυτό συμβεί, οι Η.Π.Α. θα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που δεν θα συμμετέχουν στη Συμφωνία, μετά την επιθυμία της Συρίας να υπογράψει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης