Τελευταία Νέα
Διεθνή

BlackRock: Η νομισματική σύσφιξη της Fed δε θα προκαλέσει αναταράξεις στις αγορές

tags :
BlackRock: Η νομισματική σύσφιξη της Fed δε θα προκαλέσει αναταράξεις στις αγορές
Η νομισματική πολιτική της Fed δε θα πρέπει να ανησυχεί τους επενδυτές, σύμφωνα με τη BlackRock
Η ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής που έχει βάλει μπρος η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve, Fed) των Η.Π.Α. δε θα πρέπει να προκαλεί νευρικότητα στο επενδυτικό κοινό, καθησύχασε ένας εκ των κορυφαίων αξιωματούχων της BlackRock, ο κ. Rick Rieder, εκτιμώντας ότι η συρρίκνωση του προϋπολογισμού της Fed και η αύξηση των επιτοκίων δε θα προκαλέσουν εκτόξευση της μεταβλητότητας στις αγορές.
Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο Business Insider, με αφορμή και την αυριανή (13/12) συνεδρίαση της Τράπεζας, σχολίασε πως η Fed διαθέτει την προδιάθεση και τις ικανότητες να κρατήσει σε φυσιολογικά επίπεδα τη μεταβλητότητα, προκειμένου να μην προκαλέσει χάος στις αγορές.
Να σημειωθεί ότι οι επενδυτές προεξοφλούν μία αύξηση του εύρους των επιτοκίων από τη Fed, κατά 25 μονάδες βάσης, στην τελευταία συνεδρίαση του 2017.
«Το μόνο πράγμα που υποτίθεται ότι μια κεντρική τράπεζα δεν μπορεί να είναι, είναι υποκινητής της μεταβλητότητας.
Οι κεντρικές τράπεζες επικεντρώνονται μανιακά στη μη χειραγώγηση των αγορών», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως, όσον αφορά στην αλλαγή ηγεσίας στη Fed, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας τείνει να ενεργεί διαφορετικά από έναν εκλεγμένο αξιωματούχο:
«Έχει την τάση να συνεχίζει την πορεία που ορίζει ο προκάτοχός τους, ενώ ένας εκλεγμένος αξιωματούχος πολλές φορές προσπαθεί να αλλάξει σελίδα.
Στην προκειμένη περίπτωση (ο κ. Jerome Powel θα διαδεχθεί την κα Janet Yellem), θα επιδιωχθεί η διασφάλιση της ανάπτυξης σε συνδυασμό με τη νομισματική σύσφιξη», υπογράμμισε ο επικεφαλής επενδύσεων της BlackRock.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης