Τελευταία Νέα
Διεθνή

ExxonMobil: Δίνει λεπτομέρειες για τις επιπτώσεις της αλλαγής κλίματος στις δραστηριότητές της

ExxonMobil: Δίνει λεπτομέρειες για τις επιπτώσεις της αλλαγής κλίματος στις δραστηριότητές της
Τις επιπτώσεις της αλλαγής του κλίματος στην ExonnMobil θέλουν να ξέρουν οι μέτοχοι 
Η Exxon Mobil ανακοίνωσε ότι θα δημοσιεύσει λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η αλλαγή του κλίματος θα επηρεάσει τις δραστηριότητές της, σε μία κίνηση που αποσκοπεί στην αποφυγή κριτικών και στην πρόληψη μιας δέσμης μέτρων το επόμενο έτος.
Ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ δήλωσε στις ρυθμιστικές αρχές, ότι το συμβούλιο συμφώνησε να παρέχει στους μετόχους πληροφορίες σχετικά με τις "ευαισθησίες στην ενεργειακή ζήτηση, τις συνέπειες των σεναρίων των δύο βαθμών Κελσίου και την τοποθέτηση για ένα μέλλον με λιγότερο άνθρακα".
Οι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει ότι οι παγκόσμιες θερμοκρασίες είναι πιθανό να αυξηθούν κατά περισσότερο από 2 βαθμούς Κελσίου τον αιώνα αυτό, ξεπερνώντας ένα "σημείο ανατροπής", που η παγκόσμια συμφωνία για το κλίμα στοχεύει να αποτρέψει.
Το συμβούλιο της εταιρείας αντιτάχθηκε αρχικά στη διανομή στους μετόχους μίας έκθεσης, που περιγράφει τις πιθανές επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη στις μακροπρόθεσμες προοπτικές της Exxon.
Ο Thomas P. DiNapoli, ελεγκτής της πολιτείας της Νέας Υόρκης, ζητά από την Exxon να εκδώσει μια έκθεση για τον αντίκτυπο του κλίματος.
Κάλεσε την απόφαση "μια νίκη για τους μετόχους και για την ικανότητα της εταιρείας να διαχειρίζεται τον κίνδυνο".
Περίπου 50 μέτοχοι και ακτιβιστές νωρίτερα το 2017, ζήτησαν από την εταιρεία να εκπονεί ετήσια έκθεση σχετικά με τους κινδύνους για τις δραστηριότητές της από ακραίες κλιματικές και κυβερνητικές πολιτικές, που επιδιώκουν τη μείωση των εκπομπών άνθρακα.
Το ψήφισμα υποστηρίχθηκε από το 62% των μετοχών στην ετήσια συνάντηση της Exxon το Μάιο 2017.
Τα μέλη της ομάδας των μετόχων δήλωσαν ότι σκέφτονται να επιμείνουν εάν η Exxon δεν εκδώσει ένα λεπτομερές σχέδιο.
Η Exxon υπόκειται σε έρευνα από τους γενικούς εισαγγελείς της Μασαχουσέτης και της Νέας Υόρκης, σχετικά με το κατά πόσο έχει παραπλανήσει το κοινό και τους επενδυτές με τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης