Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κούλογλου: Χρειαζόταν ένα καλύτερο σχέδιο για το προσφυγικό - Βόμβα για την Ελλάδα η πρόταση Tusk

tags :
Κούλογλου: Χρειαζόταν ένα καλύτερο σχέδιο για το προσφυγικό - Βόμβα για την Ελλάδα η πρόταση Tusk
Βόμβα η πρόταση Tusk, θα προκαλέσει αντιδράσεις υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση πως η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός θα έπρεπε να έχουν καταρτίσει ένα καλύτερο σχέδιο για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κούλογλου.
Σε δηλώσεις του στο Θέμα Fm και κληθείς να τοποθετηθεί επί της αντιπαράθεσης του δημάρχου Μυτιλήνης με τον υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλα, ο κ.Κούλογλου υποστήριξε πως οι τοπικές κοινωνίες δεν φέρουν καμία ευθύνη και πως στις περισσότερες περιπτώσεις χειρίστηκαν πολύ θαρραλέα το μεταναστευτικό ενώ καταλόγισε καθυστερήσεις στην εφαρμογή του σχεδιασμού από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Όσον αφορά την πρόταση του προέδρου της ΕΕ, Donald Tusk για τη μη μετεγκατάσταση προσφύγων εντός της ΕΕ, ο κ.Κούλογλου την χαρακτήρισε «βόμβα» που θα προκαλέσει αντιδράσεις
«Εάν είναι αυτό το περιεχόμενο, φυσικά είναι βόμβα και θα προκαλέσει αντιδράσεις, αλλά μου προκαλεί εντύπωση γιατί αν το κάνει αυτό ο Tusk ταυτίζεται πλήρως με την κυβέρνηση της Πολωνίας, με την οποία είναι και αυτός σε κόντρα.
Σίγουρα η συμφωνία για το προσφυγικό δεν έχει εφαρμοστεί, εξαιτίας της άρνησης των συγκεκριμένων χωρών, αλλά και της αδράνειας της Κομισιόν να επιβάλει μέτρα» είπε ο κ.Κούλογλου, ο οποίος ερωτηθείς για το τι θα σημαίνει για την Ελλάδα μια απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης που θα τερματίζει την υποχρεωτική μετακίνηση προσφύγων, είπε ότι θα πρόκειται για «πλήρη ανατροπή όλου του σχεδιασμού για την Ελλάδα και επίσημη παραδοχή, με σφραγίδα, ότι οι πρόσφυγες εγκλωβίζονται εδώ και δεν μπορούν να φύγουν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης