Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Το Ισραήλ είναι ένα κράτος - τρομοκράτης - Η απόφαση του Trump απειλεί όλη την ανθρωπότητα

tags :
Erdogan: Το Ισραήλ είναι ένα κράτος - τρομοκράτης - Η απόφαση του Trump απειλεί όλη την ανθρωπότητα
Σήμερα (13/12/2017) συνεδριάζει εκτάκτως στην Κωνσταντινούπολη η Οργάνωση Ισλαμικής Συνεργασίας
Ως χώρα «κατοχική» και «τρομοκράτη» χαρακτήρισε ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, το Ισραήλ.
Ειδικότερα, μιλώντας στην Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Οργάνωσης Ισλαμικής Συνεργασίας, ο Erdogan έκανε λόγο για μια παράνομη και άκυρη απόφαση, αναφερόμενος στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.
Ο ίδιος τόνισε ότι η απόφαση του Donald Trump είναι απειλή για όλη την ανθρωπότητα, ενώ επεσήμανε ότι η απόφαση του Αμερικανού προέδρου επιβραβεύσει το Ισραήλ για την τρομοκρατική του δράση.
Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του παλαιστινιακού κράτους, ενώ κάλεσε τις ΗΠΑ να ανακαλέσουν την απόφαση τους.
«Καλώ τις χώρες που υπερασπίζονται το διεθνές δίκαιο και τη δικαιοσύνη να αναγνωρίσουν την κατεχόμενη Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα της Παλαιστίνης» είπε χαρακτηριστικά.
«Εμείς που αναγνωρίζουμε την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα της Παλαιστίνης πρέπει να παρακινήσουμε τις άλλες χώρες να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος στη βάση των συνόρων του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ» Mevlut Cavusoglu.
«Η κοινότητα των μουσουλμάνων δεν πρέπει να παραμείνει σιωπηλή μπροστά σε αυτή την απόφαση.
Η απόφαση που έλαβαν οι ΗΠΑ είναι άκυρη», πρόσθεσε ο Cavusoglu.
Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες πριν ο Erdogan είχε δηλώσει σε μια ομιλία του στη Σεβάστεια (Σίβας), στην κεντρική Τουρκία: «Η Παλαιστίνη είναι ένα αθώο θύμα (...) όταν το Ισραήλ είναι ένα κράτος τρομοκράτης, ναι, τρομοκράτης!
Δεν θα εγκαταλείψουμε την Ιερουσαλήμ στο έλεος ενός κράτους που σκοτώνει παιδιά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης