Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε χαμηλά 42 ετών παρέμεινε η ανεργία τον Οκτώβριο 2017 - Στο 4,3%

Βρετανία: Σε χαμηλά 42 ετών παρέμεινε η ανεργία τον Οκτώβριο 2017 - Στο 4,3%
Ο ρυθμός αύξησης των μισθών στη Μεγάλη Βρετανία υποχώρησε για έβδομο συνεχόμενο μήνα τον Οκτώβριο
Σε χαμηλά 42 ετών παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας στη Μεγάλη Βρετανία για τον Οκτώβριο τοθ 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (13/12) στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, με τον ρυθμό αύξηση των μισθών ωστόσο να υποχωρεί για έβδομο συνεχόμενο μήνα.
Ειδικότερα, ο αριθμός των ανέργων υποχώρησε κατά 26 χιλ. άτομα, στα 1,43 εκατ. άτομα συνολικά, με το ποσοστό ανεργίας να παραμένει στο 4,3% γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο ποσοστό από το 1975.
Σε ότι αφορά την αύξηση των μισθών, αυτή διαμορφώθηκε στο 2,3%, παραμένοντας αρκετά χαμηλότερα σε σύγκριση με τον πληθωρισμό της χώρας, ο οποίος βρίσκεται στο 3%.
Παράλληλα, ο πραγματικός μισθός, στον οποίο λαμβάνεται υπόψην και το κόστος διαβίωσης, υποχώρησε κατά -0,2% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
Κατά το τρέχον έτος, η βρετανική οικονομική ανάπτυξη έχει επιβραδυνθεί αισθητά, καθώς οι πολύπλοκες διαπραγματεύσεις για το Brexit έπληξαν την εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων και την επιτάχυνση του πληθωρισμού, γεγονός που επηρέασε αρνητικά τις δαπάνες των νοικοκυριών.
Τον προηγούμενο μήνα, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ετήσιο ρυθμό των τελευταίων πεντέμισι ετών, και συγκεκριμένα στο 3,1%, με τα αποτελέσματα να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ι οποίοι ανέμεναν ο πληθωρισμός να παραμείνει αμετάβλητος.
Στην προσπάθειά της να ελέγξει τον πληθωρισμό, η Bank of England προχώρησε τον προηγούμενο μήνα στην πρώτη αύξηση των επιτοκίων μετά από δέκα χρόνια, από το 0,25% στο 0,5%.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η πτώση που σημειώθηκε στον αριθμό των βρετανών εργαζομένων για το τρίμηνο Αυγούστου-Οκτωβρίου ήταν η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί τα τελευταία δυόμισι χρόνια, δείγμα επιβράδυνσης της αγοράς εργασίας στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης