Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Σκόπια: Αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού κατά 15%

Σκόπια: Αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού κατά 15%
Για το 2018 εκτιμάται συνολικά στα 6,4 δισ. δηνάρια (123,3 εκ. δολάρια ΗΠΑ).
Η σκοπιανή υπουργός Άμυνας, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, κατά την παρουσίαση του αμυντικού προϋπολογισμού για το 2018, δήλωσε ότι η κυβέρνηση των Σκοπίων αποφάσισε να αυξήσει τον αμυντικό της προϋπολογισμό  κατά 15%.
Για το 2018 εκτιμάται συνολικά στα 6,4 δισεκατομμύρια δηνάρια (123,3 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ). “Αυξάνοντας τον προϋπολογισμό των αμυντικών δαπανών, για άλλη μια φορά επιβεβαιώνουμε την προσήλωση μας στην εκπλήρωση του στρατηγικού μας στόχου -την ένταξη στο NATO”, δήλωσε η Σεκερίνσκα.
Μια από τις κύριες προτεραιότητές του θα ειναι η εστίαση στην αύξηση των μισθών όλου του στρατιωτικού προσωπικού κατά 9%. «Περίπου 3,7 δισ. δηνάρια (περίπου 71,3 εκατ. $) προορίζονται για μισθούς και αποζημιώσεις, συμπεριλαμβανομένων των αυξήσεων στη μισθοδοσία ολοκλήρου του στρατού”, δήλωσε στους δημοσιογράφους η υπουργός.
Το υπόλοιπο ποσό του προϋπολογισμού αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για υλικά και υπηρεσίες, προκείμενου να ικανοποιηθούν κάποιες βασικές ανάγκες του στρατού, όπως οι στολές παραλλαγής, άρβυλα, ανταλλακτικά για την συντήρηση του στρατιωτικού εξοπλισμού.
Τα Σκόπια βρίσκονται τυπικά σε διαδικασία ένταξης στο NATO  και την Ευρωπαϊκή Ένωση και επιθυμούν να εκσυγχρονίσουν τις ένοπλες δυνάμεις τους. Από το 2005 ο στρατός αποτελείται εξ’ ολοκλήρου από επαγγελματίες και εθελοντές στρατιώτες, μετεξελίχθηκε πλήρως σε έναν επαγγελματικό στρατό σύμφωνα με τα πρότυπα του NATO.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης