Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ο Γ. Αποστολόπουλος αγοράζει μετοχές του Ιατρικού Αθηνών έχοντας το βλέμμα του στο Υγεία – Είναι εγκλωβισμένος;

tags :
Ο Γ. Αποστολόπουλος αγοράζει μετοχές του Ιατρικού Αθηνών έχοντας το βλέμμα του στο Υγεία – Είναι εγκλωβισμένος;
Γιατί προτιμάει ο κ.Αποστολόπουλος να αγοράζει λίγες – λίγες μετοχές και δεν προχωρά σε αύξηση κεφαλαίου
Οι εξελίξεις στον κλάδο της υγείας δείχνουν πως υπάρχει μέλλον και πολλοί επιχειρούν να αποκομίσουν υπεραξίες ή να δηλώσουν «παρών» για την επόμενη μέρα.
Ανάμεσα σε αυτούς και ο Γιώργος Αποστολόπουλος, βασικός μέτοχος της Ιατρικό Αθηνών, και με βλέψεις να αποκτήσει συμμετοχή στην εισηγμένη Υγεία.
Ενώ είναι διατεθειμένος σύμφωνα με την προαιρετική δημόσια πρόταση να βάλει πολλά εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει μειοψηφική συμμετοχή στο Υγεία (στην καλύτερη των περιπτώσεων έως 30%), αγοράζει λίγες μετοχές ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην Ιατρικό Αθηνών που έχει συμμετοχή λίγο μεγαλύτερη από αυτήν που θέλει στο Υγεία(σε ποσοστιαία βάση).
Γιατί όμως δεν βάζει χρήματα στην δική του επιχείρηση ώστε να βελτιώσει σημαντικά τη συμμετοχή του;
Παλαιότερα είχε καταθέσει δημόσια πρόταση στα 0,80 ευρώ αλλά ο δεύτερος βασικός μέτοχος με ποσοστό άνω του 35%, ο Asklepios δεν ενέδωσε.
Σήμερα τα δάνεια της εισηγμένης είναι υψηλά και η αναδιάρθρωση έγινε χωρίς αύξηση κεφαλαίου.
Γιατί προτιμάει ο κ.Αποστολόπουλος να αγοράζει λίγες – λίγες μετοχές και δεν προχωρά σε αύξηση κεφαλαίου (καθορίζοντας τους όρους), εξέλιξη που θα σήμαινε ότι θα αύξανε το ποσοστό του αν οι υπόλοιποι μέτοχοι (με ή χωρίς την Asklepios) δεν συμμετείχαν και παράλληλα θα ισχυροποιούσε τον ισολογισμό;
Είναι γνωστό πως οι επενδυτές του ΧΑ απεχθάνονται τις αυξήσεις κεφαλαίου και πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν φάνηκε πως μόλις ανακοινωνόταν αύξηση αμέσως η μετοχή βυθιζόταν, ενώ και οι μέτοχοι δεν ασκούσαν τα δικαιώματά τους.
Θα μπορούσε επομένως να αυξήσει το ποσοστό του και να καταστεί βασικός και κυρίαρχος μέτοχος στην εταιρεία του αντί να επιθυμεί να γίνει μέτοχος μειοψηφίας σε εταιρεία η MIG ελέγχει 70% και όπως φαίνεται από τις ανακοινώσεις δεν επιθυμεί να πουλήσει.
Αντιθέτως, οι κινήσεις του κ.Αποστολόπουλου μάλλον τον εγκλώβισαν και δημιούργησαν μία αποτίμηση για το Υγεία σημαντικά μεγαλύτερη από το Ιατρικό Αθηνών, που δεν θα είχε δημιουργηθεί αυτή η διαφορά αν δεν είχε γίνει η προαιρετική δημόσια πρόταση.
Υπενθυμίζεται πως χθες 12/12 ο Γ.Αποστολόπουλος αγόρασε 10 χιλ. μετοχές προς 1,47 ευρώ ανά μετοχή και στις 8 Δεκεμβρίου είχε αγοράσει άλλες 5.460 μετοχές προς 1,49 ευρώ ανά μετοχή.
Η μετοχή ενισχύεται 145% από την αρχή του έτους ενώ η μετοχή του Υγεία ενισχύεται 285%, αλλά από την ημέρα της δημόσιας πρότασης έχει ενισχυθεί κατά 76%

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης