Τελευταία Νέα
Διεθνή

Volkswagen: Αναμένει αύξηση κερδών το 2017 παρά το σκάνδαλο dieselgate

Volkswagen: Αναμένει αύξηση κερδών το 2017 παρά το σκάνδαλο dieselgate
Οι νέες εγγραφές αυτοκινήτων στη Γερμανία θα φτάσουν σε ένα από τα υψηλότερα επίπεδα το 2017
H γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen δήλωσε την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017, ότι αναμένει αύξηση των λειτουργικών κερδών το 2017, παρά το σκάνδαλο ντίζελ που έπληξε τη βιομηχανία.
Η Volkswagen Financial Services, η τραπεζική υπηρεσία του ομίλου δήλωσε ότι το 2017 το κέρδος θα ξεπεράσει το ρεκόρ των 2,17 δισ. ευρώ που σημειώθηκε το 2016.
Η τράπεζα ανέφερε επίσης ότι τα προσωρινά στοιχεία δείχνουν ότι ο αριθμός των συμβολαίων στο χαρτοφυλάκιό της αυξήθηκε κατά 8% σε 19,7 εκατ. το 2017, από 18,2 εκατ. το 2016.
Οι συμβάσεις αυτές αφορούν τη χρηματοδότηση πελατών, τις χρηματοδοτικές μισθώσεις, τη συντήρηση και τις επιθεωρήσεις.
Τα στοιχεία για το 2017 περιλαμβάνουν για πρώτη φορά περίπου 250.000 συμβάσεις για την Porsche.
Ο οικονομικός διευθυντής Frank Fiedler δήλωσε ότι το χαμηλότερο κόστος αναχρηματοδότησης και η αύξηση του χαρτοφυλακίο, συνέβαλαν στην αύξηση των κερδών.
Μελέτη από τη συμβουλευτική εταιρεία Bain & Company την Τρίτη, ανέφερε ότι οι τράπεζες των αυτοκινητοβιομηχανιών συγκαταλέγονταν στα πιο κερδοφόρα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Γερμανίας λόγω της στενής τους εστίασης και της στοχευμένου πελατολόγιου.
Οι νέες εγγραφές αυτοκινήτων στη Γερμανία, η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στην Ευρώπη, θα φτάσουν σε ένα από τα υψηλότερα επίπεδα το 2017, καθώς τροφοδοτούνται από μία ισχυρή οικονομία και τα κίνητρα πωλήσεων για καθαρότερα μοντέλα ντίζελ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης