Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Βρετανία: Μία στις 10 μικρές διεθνείς επιχειρήσεις πιστεύει ότι θα ωφεληθεί από το Brexit

Βρετανία: Μία στις 10 μικρές διεθνείς επιχειρήσεις πιστεύει ότι θα ωφεληθεί από το Brexit
Οι εισαγωγείς και εξαγωγείς στη Βρετανία παραμένουν απαισιόδοξοι για τις προοπτικές τους μετά το Brexit
Οι εισαγωγείς και εξαγωγείς στη Βρεατανία παραμένουν απαισιόδοξοι για τις προοπτικές τους μετά το Brexit, παρά τη συμφωνία που κατέληξε η κυβέρνηση με την ΕΕ μετά τον πρώτο γύρο συνομιλιών.
Η εταιρεία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Bibby διαπίστωσε σε έρευνα που δημοσιεύεται στο Business Insider, ότι το 37% των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, πιστεύουν ότι το Brexit θα είναι κακό για την επιχείρησή τους, ενώ μόνο το 11% των διεθνών συναλλαγών πιστεύει ότι το Brexit θα τις ωφελήσει τα επόμενα τρία χρόνια.
Το 36% λένε ότι έχουν ήδη επηρεαστεί αρνητικά από το δημοψήφισμα.
Ενώ οι εισαγωγείς - οι οποίοι έχουν πληγεί περισσότερο λόγω της πτώσης της αξίας της λίρας - έχουν πληγεί περισσότερο, η έρευνα δείχνει επίσης ότι οι εξαγωγείς φαίνεται να αντιμετωπίζουν προβλήματα επίσης.
"Οι επιπτώσεις του Brexit δεν είναι δυαδικές και οι εξαγωγείς λένε επίσης ότι η μεγάλη αβεβαιότητα, η πτώση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και η αστάθεια των νομισμάτων, τους επηρεάζουν", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Bibby, Edward Winterton.
"Οι επιχειρήσεις είναι αλληλένδετες σε όλη την ενιαία αγορά, όπου βασίζονται στην πρόσβαση σε πελάτες, στους προμηθευτές και στους εργαζόμενους.
Είναι κρίσιμης σημασίας η συνομιλία με την ΕΕ να προχωρήσει γρήγορα στην επόμενη φάση, ώστε το Ηνωμένο Βασίλειο να μπορέσει να εξασφαλίσει την καλύτερη εμπορική συμφωνία με την ΕΕ των 27", δήλωσε ο Winterton.
Η κυβέρνηση συμφώνησε να προχωρήσει στη δεύτερη φάση των συνομιλιών του Brexit με την ΕΕ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αφού έκανε παραχωρήσεις σε βασικούς τομείς των διαπραγματεύσεων, συμπεριλαμβανομένων των ιρλανδικών συνόρων, των δικαιωμάτων των πολιτών της ΕΕ και την πληρωμή του "διαζυγίου".
Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 500 εταιρειών με κύκλο εργασιών έως 25 εκατομμύρια λίρες στερλίνες.

Screen Shot 2017 12 12 at 15.02.30

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης