Τελευταία Νέα
Διεθνή

NTV: Τεράστιο project ένωσης του Δούναβη με το Αιγαίο προωθούν Ελλάδα, ΠΓΔΜ, Σερβία

NTV: Τεράστιο project ένωσης του Δούναβη με το Αιγαίο προωθούν Ελλάδα, ΠΓΔΜ, Σερβία
Η αξία του έργου υπολογίζεται στα 17 δισ. ευρώ
Στο project το οποίο αφορά την «ένωση» του Δούναβη με το Αιγαίο, μέσω της δημιουργίας αντίστοιχου καναλιού, αναφέρεται το γερμανικό δίκτυο NTV, στο δημοσίευμα του οποίου καταγράφονται και οι απόψεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα πρόκειται για ένα φιλόδοξο project, το οποίο, φυσικά εάν υλοποιηθεί, θα αλλάξει εντελώς την εικόνα όλης της περιοχής.
Στόχος Ελλάδας, ΠΓΔΜ και Σερβίας είναι να δημιουργήσουν αυτό το νέο κανάλι και να ανοίξουν νέους δρόμους επικοινωνίας και εμπορίου, με το κανάλι να καταλήγει στη Θεσσαλονίκη.
«Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Djordie Ivanov μου έχει δείξει ένα video που δείχνει το όνειρό του για την κατασκευή αυτού του καναλιού», φέρεται ότι ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Μεταξύ άλλων ο Μπουτάρης ενημέρωσε του δημοτικούς συμβούλους για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του στα Σκόπια.



Παράλληλα στο άρθρο αναφέρεται ότι η επίσκεψη Μπουτάρη στα Σκόπια καταγράφεται από κάποιους παρατηρητές ως μία κίνηση επαναπροσέγγισης Ελλάδας και ΠΓΔΜ.
Το εν λόγω project είχε περιγραφεί τον Φεβρουάριο του 2017 από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα ως «ένα project που μπορεί να αλλάξει τη γεωγραφία των Βαλκανίων».
Πάντως ακόμη κανείς δεν γνωρίζει πως θα γίνει η όλη κατασκευή, με πηγές της ελληνικής κυβέρνησης να υποστηρίζουν ότι το κόστος μπορεί να φθάσει στα 17 δι. ευρώ.
Εάν βρεθούν επενδυτές το όλο project μπορεί να ολοκληρωθεί σε έξι χρόνια, ενώ ενδιαφέρον έχουν, ήδη, εκφράσει κινεζικές εταιρείες.
Βάσει του σχεδιασμού η σύνδεση θα γίνει μέσω του παραπόταμου του Δούναβη, Morava με τον ποταμό Αξιό και με τελική κατάληξη τη Θεσσαλονίκη και το Αιγαίο.
Είναι απόλυτα κατανοητό, σημειώνεται στο δημοσίευμα, ότι πρόκειται για ένα έργο με τεράστια οφέλη για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, με τις οικονομίες Ελλάδας, ΠΓΔΜ και Σερβίας να απολαμβάνουν ένα ισχυρό στήριγμα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης