Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Google εγκαινιάζει κέντρο έρευνας τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα

tags :
Η Google εγκαινιάζει κέντρο έρευνας τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα
Η Google δήλωσε  ότι το ερευνητικό κέντρο ΑΙ είναι το πρώτο στο είδος του στην Ασία
Η Alphabet ιδιοκτήτρια της Google δήλωσε την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017, ότι προχωράει στην έναρξη ερευνητικού κέντρου τεχνητής νοημοσύνης (AI) στην Κίνα, για να στοχεύσει στους προγραμματιστές της χώρας, παρόλο που τα προϊόντα της εταιρείας παραμένουν απαγορευμένα στη χώρα.
Η Google σε δήλωσή της ανέφερε ότι το ερευνητικό κέντρο είναι το πρώτο στο είδος του στην Ασία και θα περιλαμβάνει μία μικρή ομάδα που θα λειτουργεί από το υπάρχον γραφείο στο Πεκίνο.
Οι κινέζοι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής έχουν εκφράσει την υποστήριξη τους για την έρευνα και ανάπτυξη της AI στη χώρα, αλλά έχουν επιβάλει αυστηρότερους κανόνες σε ξένες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων και νέων περιορισμών λογοκρισίας.
Η μηχανή αναζήτησης της Google απαγορεύεται στην κινεζική αγορά μαζί με τις υπηρεσίες αποθήκευσης εφαρμογών, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και των υπηρεσιών αποθήκευσξς cloud.
Οι ρυθμιστικές αρχές της Κίνας λένε ότι οι περιορισμοί στα ξένα μέσα ενημέρωσης και στις πλατφόρμες διαδικτύου, έχουν ως στόχο να εμποδίσουν τις παρεμβάσεις που παραβιάζουν τη σταθερότητα και τις σοσιαλιστικές ιδέες.
Ενώ οι αυστηρότεροι περιορισμοί ενδέχεται να παρεμποδίσουν την επανένταξή της  Google στην κινεζική αγορά, η εταιρεία έχει επικεντρωθεί όλο και περισσότερο στην ανάπτυξη των προϊόντων AI στην Κίνα.
Η Google δήλωσε ότι το νέο κινεζικό ερευνητικό κέντρο AI θα ενταχθεί στον κατάλογο παρόμοιων κέντρων που λειτουργούν στη Νέα Υόρκη, το Τορόντο, το Λονδίνο και τη Ζυρίχη.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης