Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κ. Καραγκούνης: To 11o συνέδριο θα αποτελέσει την εκκίνηση της παράταξης

Κ. Καραγκούνης: To 11o συνέδριο θα αποτελέσει την εκκίνηση της παράταξης
Η ΝΔ ξεκινά με το συνέδριο τη διαδικασία αλλαγής της Ελλάδας, εκτίμησε ο Κ. Καραγκούνης
Την εκτίμηση ότι η ΝΔ, παρά τα όποια λάθη μπορεί να έγιναν, είναι η παράταξη που έχει αποδείξει ότι μπορεί να διαχειριστεί όλα τα προβλήματα της Ελλάδας, εξέφρασε ο Κώστας Καραγκούνης.
Μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και με αφορμή το 11ο συνέδριο του κόμματος στις 16 και 17 Δεκεμβρίου 2017, ο κ. Καραγκούνης υπογράμμισε ότι «έχω καταθέσει πολλές φορές στο δημόσιο διάλογο ότι Νέα Δημοκρατία είναι η αναγκαία παράταξη για τον τόπο.
Και δεν το λέω με έπαρση.
Το νόημα είναι ότι σε όλες τις μεγάλες στρατηγικές επιλογές της χώρας μετά το 1974, η ΝΔ υπήρξε σταθερά και διαχρονικά ορθή.
Όχι γιατί είχε το αλάθητο αλλά γιατί καταλάβαινε πραγματικά τι χρειαζόταν η χώρα.
Πάρτε για παράδειγμα το θέμα της Ευρώπης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΠΑΣΟΚ, που σήμερα κόπτονται για την Ευρώπη, ιστορικά αντιπολιτεύτηκαν τη ΝΔ επιτιθέμενοι στην Ευρώπη.
Τελικά αναγκάστηκαν να αλλάξουν πορεία.
Τι θέλω να πω;
Ο στρατηγικός προσανατολισμός των κομμάτων δεν είναι θέμα συνεδρίων, ούτε αποφασίζεται σε κάποιο γραφείο.
Απλά διακρίνει τις πολιτικές δυνάμεις που εκφράζουν πραγματικά το συμφέρον του τόπου.  
Στο ενδέκατο λοιπόν Συνέδριο Αρχών και Θέσεων θα κάνουμε αυτό που κάνουμε διαχρονικά, από το πρώτο μας συνέδριο στη Χαλκιδική.
Διότι η Νέα Δημοκρατία παρά τις αδυναμίες της και παρά τα λάθη της, κάθε φορά πάντως που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας ανταποκρίθηκε, και το κυριότερο δεν έκανε λάθη στις μεγάλες στρατηγικές επιλογές, χωρίς τις οποίες ο τόπος θα παραδινόταν στους ανέμους των πολιτικών καιρών.
Σε τελική ανάλυση, το δικό μας στίγμα είναι απλό, γιατί ξεκινάει από τα βασικά.
Με δύο λόγια πιστεύουμε στην ελεύθερη οικονομία, πιστεύουμε στην Ευρώπη και στην Δύση, πιστεύουμε στον νόμο και την τάξη, πιστεύουμε στην παράδοση, στην οικογένεια, στην γλώσσα, στην θρησκεία και τελικά με μια λέξη στην Ελλάδα.
Το συνέδριο θα αποτελέσει την εκκίνηση της παράταξής μας για να αλλάξουμε την Ελλάδα και για να βάλουμε πλάτη για αυτό που χρειάζεται ο τόπος.
Τίποτα περισσότερο, τίποτε λιγότερο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης