Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αποκάλυψη: Η επιστολή του MEGA στο ΕΣΡ και ο κίνδυνος να κλείσει το κανάλι από την DG Comp

tags :
Αποκάλυψη: Η επιστολή του MEGA στο ΕΣΡ και ο κίνδυνος να κλείσει το κανάλι από την DG Comp
Η επιστολή του MEGA στο ΕΣΡ και τα δύο αιτήματα
Από τις αποφάσεις  της DG Comp και του ΕΣΡ εξαρτάται η διάσωση του MEGA με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Commission να αποτελεί την κυρίαρχη απειλή.
Οι τράπεζες έχουν ζητήσει προκειμένου να ολοκληρωθεί το εγχείρημα διάσωσης έχουν ήδη ζητήσει την αύξηση του ορίου χρηματοδότησης των Μέσων Ενημέρωσης με την Alpha Bank να ζητά 10 εκατ. επιπλέον.
Την ίδια στιγμή το Mega απέστειλε επιστολή στο ΕΣΡ την οποία φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας το bankingnews.gr.
Σε ότι αφορά στην έγκριση της αύξησης του ορίου χρηματοδότησης προς τα ΜΜΕ οι πληροφορίες είναι απολύτως αντικρουόμενες.
Από τη μια πλευρά τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι η αύξηση του ορίου είναι αισιόδοξοι πως θα εγκριθεί ενώ από την άλλη πλευρά κυβερνητικοί κύκλοι εμφανίζονται απαισιόδοξοι.
Είναι προφανές ότι σε περίπτωση απόρριψης από την DG Comp το Mega θα βάλει λουκέτο και θα οδηγηθεί σε πτώχευση αν ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει προσδιορίσει το ΕΣΡ.
Ακόμα όμως και αν υπερπηδηθεί το εμπόδιο της DG Comp υπάρχει αυτό του ΕΣΡ. Το Mega προκειμένου να υποβάλλει την αίτηση επικύρωσης για της συμφωνία συνδιαλλαγής στο πλαίσιο του άρθρου 106β του πτωχευτικού νόμου με επιστολή του προς το ΕΣΡ ζητά από το τελευταίο να γνωμοδοτήσει αν θα συνεχιστεί η εκπομπή του Mega και μετά την 28η Φεβρουαρίου με δεδομένο ότι θα τηρηθούν οι διαδικασίες για την εξυγίανση οι οποίες δεν είναι δυνατόν να ολοκληρωθούν πριν την παρέλευση τριμήνου.
Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει αποκαλύψει το bankingnews και επιβεβαιώνεται πλήρως από την επιστολή του Mega η εξυγίανση του σταθμού θα γίνει με μοντέλο Μαρινόπουλος όπου μια νέα εταιρία θα διεκδικήσει άδεια στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες με τη δέσμευση ότι θα απορροφήσει το Mega.
Αυτό που προκαλεί εντύπωση όμως είναι το δεύτερο ερώτημα που τίθεται στο ΕΣΡ και για το οποίο ζητείται επίσης γνωμοδότηση.
Συγκεκριμένα ο σταθμός ερωτά για το αν και κατά πόσο θα διακοπεί το σήμα του σταθμού στην περίπτωση που μετατρέψει το πρόγραμμά του σε θεματικό και δηλώσει ότι θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τηλεοπτικές θεματικών καναλιών.
Είναι προφανές βέβαια ότι αν το Mega μετατρέψει το πρόγραμμά του θα πάψει να είναι οριστικά το κανάλι που γνώρισαν οι τηλεθεατές τις τελευταίες δεκαετίες.
Σημειώνεται ότι η γνωμοδότηση του ΕΣΡ πιθανώς να μην αφορά μόνο στο Mega αλλά και τον τηλεοπτικό σταθμό του Γιώργου Καρατζαφέρη και το TV Μακεδονία.  

H επιστολή του Mega προς το ΕΣΡ





Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης