Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Παρέχουν 120 εκατομμύρια δολάρια βοήθειας στο στρατό του Λιβάνου

ΗΠΑ: Παρέχουν 120 εκατομμύρια δολάρια βοήθειας στο στρατό του Λιβάνου
Οι ΗΠΑ έχουν δώσει στις ένοπλες δυνάμεις του Λιβάνου βοήθεια άνω του 1,5 δισ. δολαρίων κατά τη διάρκεια των τελευταίων δέκα ετών
Οι ΗΠΑ, που θέλουν να αποτρέψουν τη αθρόα εισροή προσφύγων από τη Συρία στο Λίβανο, θα δώσουν στον Λιβανέζικο στρατό 120 εκατομμύρια δολάρια βοήθειας, για την ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, όπως; δήλωσε η πρέσβης των ΗΠΑ στο Λίβανο την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017.
Ο Λίβανος θα λάβει έξι ελικόπτερα MD 530G, έξι αεροσκάφη Scan Eagle και εξοπλισμό επικοινωνίας και νυχτερινής όρασης, δήλωσε η πρέρσβης Elizabeth Richard, αφού συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Saad al-Hariri.
Οι ΗΠΑ έχουν δώσει στις ένοπλες δυνάμεις του Λιβάνου βοήθεια άνω του 1,5 δισ. δολαρίων κατά τη διάρκεια των τελευταίων δέκα ετών, όπως δήλωσε προηγουμένως η Πρεσβεία.
Ελπίζουν να ενισχύσουν το στρατό για να σταματήσουν τη διάδοση της βίας στα σύνορα από τη γειτονική Συρία και να την βοηθήσουν να γίνει η μόνη στρατιωτική δύναμη που υπερασπίζεται τη χώρα.
Η υποστηριζόμενη από το Ιράν ομάδα της Χεζμπολάχ, που η Ουάσιγκτον θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση, είναι μια ισχυρή στρατιωτική δύναμη στη χώρα.
Ο Λίβανος φιλοξενεί περίπου 1,5 εκατομμύρια Σύριους πρόσφυγες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης