Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα: Το 46% των Αμερικανών ξοδεύει μηνιαίως περισσότερα χρήματα από το μισθό του

tags :
Έρευνα: Το 46% των Αμερικανών ξοδεύει μηνιαίως περισσότερα χρήματα από το μισθό του
«Πνιγμένα» στα χρέη τα νοικοκυριά των Ηνωμένων Πολιτειών 
Το 46% των Αμερικανών πολιτών ξοδεύουν παραπάνω χρήματα από ότι κερδίζουν σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με όσα διαπιστώνει σε έρευνά της η Pew Research, αποδεικνύοντας ότι το χρέος των νοικοκυριών στις Η.Π.Α. θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία.
Βέβαια, να επισημανθεί ότι σε ορισμένες περιπτώσεις τα ξένα κεφάλαια ενδέχεται να προέρχονται από μέλη της οικογένειας, φίλους ή ακόμη και το κράτος.
Στην πλειοψηφία όμως των περιπτώσεων, οι Αμερικανοί πολίτες προχωρούν σε εκτενή χρήση των πιστωτικών καρτών ή λαμβάνουν τραπεζικά δάνεια.
Πρόσφατη έρευνα της αμερικανικής στατιστικής υπηρεσίας, βασιζόμενη στα στοιχεία του 2016, ανέφερε ότι οι Αμερικανοί ξοδεύουν το 33% του -ετήσιου- εισοδήματός τους για την κατοικία τους, το 16% στις μεταφορές, το 13% για τρόφιμα, το 11% για την ασφάλιση, το 8% για την υγειονομική περίθαλψη, το 5% στη διασκέδαση, το 3% στην ένδυση και το 7% σε λοιπές δαπάνες.
Όπως είχε γίνει γνωστό τον περασμένο Νοέμβριο, το χρέος των Αμερικανών κατά 116 δισεκ. δολάρια το γ’ τρίμηνο του 2017, στα 12,96 τρισεκ., κυρίως λόγω της αύξησης στα στεγαστικά δάνεια.
Τα επίπεδα χρέους ήταν κατά 605 δισ. δολ. υψηλότερα από ό,τι κατά το γ’ τρίμηνο του 2016.
Την ίδια ώρα, το ποσοστό του συνολικού εκπρόθεσμου χρέους αυξήθηκε ελαφρά σε 4,9%, από 4,8%.
Ο πλούτος των νοικοκυριών (και των μη κερδοσκοπικών οργανώσεων) στις Ηνωμένες Πολιτείες ανήλθε στο ποσό-ρεκόρ των 96,9 τρισεκ. δολαρίων στο τέλος του τρίτου τριμήνου 2017.
Η επίδοση, η οποία είναι κατά 1,8% αυξημένη σε σχέση με το ακριβώς προηγούμενο τρίμηνο, οφείλεται κατά πολύ στην άνοδο των χρηματιστηριακών αγορών, καθώς ορισμένα νοικοκυριά έχουν επενδύσει στη Wall Street.
Ενδεικτικά, το 1,1 τρισεκ. επιπλέον πλούτου αποδίδεται στο «ράλι» των αγορών της Νέας Υόρκης, με τα υπόλοιπα περίπου 400 δισεκ. να απορρέουν από τις αυξημένες τιμές ακινήτων.
Οι ταμειακές ροές των εταιρικών ισολογισμών αυξήθηκαν στα 2,36 τρισεκ. δολάρια, από 2,298 τρισεκ. το β’ 3μηνο του 2017.
Σύμφωνα με μια ξεχωριστή έρευνα από την Federal Reserve, το 90% των οικογενειών κατείχε το 22,8% του πλούτου, το 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης