Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα – Για αδιέξοδη πολιτική κατηγορούν την κυβέρνηση ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα – Για αδιέξοδη πολιτική κατηγορούν την κυβέρνηση ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ
Στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος η απεργιακή συγκέντρωση ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ - Στις 10:30 στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ
Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί σήμερα η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, οι οποίες κατηγορούν την κυβέρνηση ότι εφαρμόζει αδιέξοδη πολιτική.
Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος (το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στις 10:30 στην Ομόνοια), με βασικό σύνθημα «Το Τερματίσατε» ζητούν από την κυβέρνηση να βάλει ένα τέλος στην εφαρμοζόμενη πολιτική.
Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι ζητούν υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά του κατώτατου μισθού τουλάχιστον  στα 751 ευρώ, επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων με καθολικότητα και υποχρεωτικότητα, καμία παρέμβαση στο δικαίωμα της απεργίας, όχι στη μείωση του αφορολόγητου, απαγόρευση πλειστηριασμών για κάθε λαϊκή οικογένεια και να μην λειτουργούν τα καταστήματα Κυριακές και Αργίες
Στην απεργία συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία.
Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για  αδιέξοδες και ανάλγητες κυβερνητικές πολιτικές που έχουν «στραγγαλίσει» ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και προειδοποιεί ότι θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της στο πλαίσιο της πανεθνικής δράσης που θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα, σε συντονισμό με επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς της χώρας.
«Όσο συνεχίζονται οι ίδιες καταστροφικές και μνημονιακές πολιτικές, τόσο θα συνεχίζεται ο αγώνας, με κάθε μέσο και τρόπο.» καταλήγει η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης