Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Η υποχώρηση των αποδόσεων στα ελληνικά ομόλογα φέρνει αγορές στο ΧΑ – Νέα άνοδο περιμένουν οι αναλυτές

tags :
Η υποχώρηση των αποδόσεων στα ελληνικά ομόλογα φέρνει αγορές στο ΧΑ – Νέα άνοδο περιμένουν οι αναλυτές
Τράπεζες και επιλεγμένες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης όπως ο ΟΤΕ θα βρεθούν στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος
Η υποχώρηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων έχει αρχίσει να «αγγίζει» και το ΧΑ, ωθώντας την αγορά μετοχών σε υψηλότερα επίπεδα.
Πρόκειται για μία κίνηση που περίμεναν οι αναλυτές και άρχισε να γίνεται φανερή έστω και με μία μικρή καθυστέρηση.
Από την άλλη θετικά δημοσιεύματα για το ΧΑ, όπως αυτό των FT βάζουν ξανά στο κάδρο την ελληνική αγορά και υπενθυμίζουν πως υπάρχουν πολλές φθηνές μετοχές που λόγω χαμηλής εμπορευσιμότητας δεν τις παρακολουθούν οι αναλυτές και δεν τις αγοράζουν οι ξένοι.
Εδώ έρχεται και αναδεικνύεται η έλλειψη εγχώριων παικτών που θα μπορούσαν να δώσουν ζωή σε αυτές τις μετοχές και στη συνέχεια αφού θα έχουν βελτιωθεί όγκοι και αποτιμήσεις να μπουν στα χαρτοφυλάκια ξένων.
Άλλωστε δεν είναι κάτι που δεν έχει συμβεί στο παρελθόν.
Για σήμερα το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί σε μετοχές του τραπεζικού κλάδου και σε επιλεγμένες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης όπως για παράδειγμα του ΟΤΕ που έδειξε χθες ότι αφυπνίζεται.
Οι τελευταίες συνεδριάσεις του έτους θα μπορούσαν να δώσουν ένα year end rally βελτιώνοντας περαιτέρω την συνολική απόδοση της αγοράς από την αρχή του έτους.
 
Euroxx
Σήμερα περιμένουμε το ΧΑ να συνεχίσει την ανοδική του κίνηση.
 
Beta
Περιμένουμε το ΧΑ να διευρύνει τα κέρδη του σήμερα οδηγούμενο για μία ακόμη φορά από το ανανεωμένο ενδιαφέρον των θεσμικών επενδυτών για τις ελληνικές μετοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης