Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Τονώνεται ο τζίρος λόγω πακέτων – Παράγωγα και window dressing ίσως βελτιώσουν περαιτέρω το κλίμα στο ΧΑ

tags :
Τονώνεται ο τζίρος λόγω πακέτων – Παράγωγα και window dressing ίσως βελτιώσουν περαιτέρω το κλίμα στο ΧΑ
Την Παρασκευή υπάρχει λήξη παραγώγων και η μεταβλητότητα αλλά και ο τζίρος στο ΧΑ πιθανότατα θα αυξηθούν
Θετικό κλίμα επικρατεί στο ελληνικό χρηματιστήριο λόγω της πορείας των ελληνικών ομολόγων, αν και στελέχη της αγοράς σημειώνουν πως θα μπορούσε να πάει ακόμη καλύτερα το ΧΑ.
Και αυτό γιατί υπάρχει ραγδαία αποκλιμάκωση των αποδόσεων στην αγορά ομολόγων αλλά η spot αγορά δεν είναι και τόσο ενθουσιώδης.
Ίσως γιατί οι επενδυτές είναι συγκρατημένοι απέναντι στην Ελλάδα συνολικά, ίσως γιατί τα περισσότερα χαρτοφυλάκια ξένων έχουν κλείσει τα βιβλία τους, ίσως λόγω χαμηλής εμπιστοσύνης.
Πάντως το κλίμα έχει βελτιωθεί κάπως και ο τζίρος λόγω των πακέτων έχει αυξηθεί έναντι των προηγούμενων ημερών.
Την Παρασκευή υπάρχει λήξη παραγώγων και η μεταβλητότητα αλλά και ο τζίρος πιθανότατα θα αυξηθούν, ενώ μέχρι το τέλος του έτους δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέα πακέτα που θα βελτιώσουν σημαντικά τις συναλλαγές επειδή κάποιοι θα επιθυμήσουν «ωραιοποίηση» αποτιμήσεων και καλύτερο κλείσιμο προκειμένου να δείξουν μεγαλύτερες υπεραξίες.
Χθες υπήρξε αύξηση του τζίρου λόγω των πακέτων σε Eurobank και Grivalia τα οποία είναι ενδοομιλικά ύψους 33 εκατ. ευρώ και σήμερα έχουν γίνει πακέτα ύψους 5,6 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 1,8 εκατ. ευρώ στην Μυτιληναίος που έχει να κάνει με τη Fairfax και αναδιαρθρώσεις των χαρτοφυλακίων της.
Υπάρχει πακέτο σε ΟΤΕ και Πετρόπουλο με το πακέτο του τελευταίου να έχει να κάνει με την πώληση ιδίων μετοχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης