Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η αναβάθμιση των εκτιμήσεων για την ανάπτυξη, το πιθανότερο σενάριο για την ΕΚΤ - Οι απόψεις διεθνών αναλυτών

Η αναβάθμιση των εκτιμήσεων για την ανάπτυξη, το πιθανότερο σενάριο για την ΕΚΤ - Οι απόψεις διεθνών αναλυτών
Η επί τα βελτίω αναθεώρηση των εκτιμήσεων για την ανάπτυξη το 2017 και το 2018 δεν μπορεί να αποκλειστεί, αναφέρουν αναλυτές 
Καθώς η ΕΚΤ έχει ήδη ανακοινώσει την επέκταση του QE έως τον Σεπτέμβριο του 2018 με τις μηνιαίες αγορές να ανέρχονται σε 30 δισ. ευρώ, οι περισσότεροι αναλυτές και οικονομολόγοι δεν εκτιμούν η ΕΚΤ σήμερα (14/12/2017) θα κάνει νέες ανακοινώσεις σχετικά με την αλλαγή νομισματικής πολιτικής.
Ωστόσο, δεν μπορεί να αποκλειστεί η ενίσχυση των εκτιμήσεων για την ανάπτυξη της ευρωζώνης το 2017 και το 2018.
Παρακάτω παρουσιάζονται οι εκτιμήσεις πέντε τραπεζών σχετικά με τις σημερινές ανακοινώσεις του Mario Draghi.

TDS

Σύμφωνα με τους αναλυτές της TDS, η ΕΚΤ δεν θα κάνει νέες ανακοινώσεις σήμερα, καθώς πριν αλλάξει ρητορική θα θέλει να δει πως θα λειτουργήσουν οι αλλαγές που ανακοίνωσε μετά τη συνεδρίαση του Οκτωβρίου (2017).
Το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στις νέες προβλέψεις σχετικά με την οικονομία της ευρωζώνης.
Αναμένεται μια μετριοπαθής αναβάθμιση των εκτιμήσεων για την ανάπτυξη.
Κατά τη συνέντευξη Τύπου, ο Draghi αναμένεται να κατευθύνει τη συζήτηση προς τη συνεχή βελτίωση του outlook της ανάπτυξης αλλά και στην εκτίμηση της ΕΚΤ ότι ο πληθωρισμός θα αυξηθεί.

Danske Bank

Μετά την απόφαση για την επέκταση του QE για ακόμα εννέα μήνες το 2018, οι αναλυτές της Danske Bank δεν αναμένουν αλλαγές στην πολιτική στη σημερινή (14/12/2017) συνεδρίαση.
Αντιθέτως, οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ θα αποφύγουν οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με την επόμενη κίνηση της ΕΚΤ ή αλλαγές στην καθοδήγηση μέχρι τα μέσα του 2018.

Nomura

Δεδομένου ότι η ΕΚΤ έχει ήδη ανακοινώσει την επέκταση του QE έως τον Σεπτέμβριο του 2018, οι αναλυτές της Nomura εκτιμούν ότι ο Draghi δεν θα ανακοινώσει περαιτέρω αλλαγές σήμερα.
Αντιθέτως, αναμένεται η αναβάθμιση των εκτιμήσεων για την ανάπτυξη το 2017 και το 2018.

ING

Σύμφωνα με τους αναλυτές της ING, η ΕΚΤ έχει πει και έχει κάνει ό,τι ήθελε για φέτος: εισάγοντας σταδιακά ένα dovish tapering.
Κατά τη συνέπεια, κατά τη σημερινή συνεδρίαση θα γίνει κατά κύριο λόγο μια ανασκόπηση ενώ θα δοθούν και αυτο-συγχαρητήρια.
«Αλλά μην είστε συγκλονισμένοι από το πνεύμα των Χριστουγέννων, το 2018 είναι πιθανό να φέρει νέες εσωτερικές εντάσεις της ΕΚΤ» αναφέρουν οι αναλυτές.
Το πιο σημαντικό θα είναι η παρουσίαση των νέων εκτιμήσεων για την ανάπτυξη της ευρωζώνης, ενώ ιδιαίτερης σημασίας για το μέλλον του QE θα είναι και οι εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό.

BBH

Η ΕΚΤ θα αναβαθμίσει τις μακροοικονομικές προβλέψεις της.
Σύμφωνα με τoυς αναλυτές της ΒΒΗ, τρία πράγματα πρέπει να προσέξουν οι επενδυτές.
1. Για πρώτη φορά η ΕΚΤ θα κάνει προβλέψεις για το 2020
2. Η πρόβλεψη για τον πληθωρισμό το 2020
3. Τα στοιχεία μετά τις προβλέψεις του Σεπτεμβρίου υποδεικνύουν ότι η ΕΚΤ ενδέχεται να μπει στον πειρασμό να αναθεωρήσει τις προβλέψεις για την ανάπτυξη.
Η εκτίμηση ήταν στο 2,2%, και τώρα φαίνεται πιο κοντά στο 2,5%.
Αντίστοιχα η εκτίμηση για την ανάπτυξη του 2018 ήταν στο 1,8% και για την ανάπτυξη του 2019 στο 1,7%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης