Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Ευελπιστούμε ότι οι ΗΠΑ θα αλλάξουν πολιτική στο ζήτημα της Β. Κορέας

Putin: Ευελπιστούμε ότι οι ΗΠΑ θα αλλάξουν πολιτική στο ζήτημα της Β. Κορέας
Ο ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι ενδεχόμενη επίθεση των ΗΠΑ στη Βόρεια Κορέα θα έχει «καταστροφικές συνέπειες»
Την ελπίδα του ότι οι ΗΠΑ θα αντιστρέψουν την επιθετική τους προσέγγιση στο ζήτημα της Βόρειας Κορέας εξέφρασε σήμερα (14/12) ο ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, προειδοποιώντας παράλληλα ότι ενδεχόμενη χρήση πυραύλων μεταξύ των δύο πλευρών θα έχει καταστροφικές συνέπειες.
Συγκεκριμένα, ο Putin χαρακτήρισε τις πρόσφατες δηλώσεις Tillerson πέρι ενδεχόμενων συνομιλιών ΗΠΑ και Β. Κορέας ως «ένα θετικό μήνυμα ότι υπάρχουν ορισμένες μετατοπίσεις σε εξέλιξη», καθώς και ότι «τόσο η αμερικανική ηγεσία συνολικά όσο και το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας αναγνωρίζουν την πραγματικότητα».
«Ελπίζω ότι κάτι τέτοιο θα ισχύσει και για τις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας και το Πεντάγωνο», πρόσθεσε ο Putin, παρά τις πρόσφατους ισχυρισμούς του Λευκού Οίκου ότι η στάση των ΗΠΑ στο ζήτημα δεν έχει αλλάγει.
Παράλληλα, ο ρώσος πρόεδρος επαναδιατύπωσε την άποψη ότι οι ΗΠΑ ευθύνονται εν μέρει για την κλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο, τονίζοντας ότι η Ουάσινγκτον προκάλεσε την Πιονγιάνγκ να αποσυρθεί από προηγούμενες συμφωνίες για το ζήτημα των πυρηνικών όπλων.
«Για τη Βόρεια Κορέα, αυτός είναι ο μόνος τρόπος αυτοσυντήρησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ρώσος πρόεδρος σχετικά με το ζήτημα των πυρηνικών, ενώ κατέστησε παράλληλα σαφές ότι δεν αναγνωρίζει την Πιονγιάνγκ ως μία πυρηνική δύναμη.
«Εάν η Βόρεια Κορέα εξαπολύσει τους πυραύλους της, η κατάσταση θα είναι καταστροφική», προειδοποίησε ο Putin, ενώ πρόσθεσε ότι «είδαμε την κατάσταση που επικράτησε όταν οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν πυρηνικά εναντίον της Ιαπωνίας, κάτι που θεωρώ πως ήταν αδικαιολόγητο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης