Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης - Ζήτησε από πρόεδρο μη συστημικής τράπεζας να παραιτηθεί

tags :
Ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης - Ζήτησε από πρόεδρο μη συστημικής τράπεζας να παραιτηθεί
Η κυβέρνηση δεν έχει ή δεν πρέπει να έχει ρόλο ή λόγο στον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών
Ως ωμή και αντιθεσμική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η παρέμβαση της κυβέρνησης στον τρόπο λειτουργίας των ελληνικών τραπεζών, καθώς ζητήθηκε από πρόεδρο μη συστημικής τράπεζας να υποβάλει την παραίτησή του.
Η κυβέρνηση δεν έχει ή δεν πρέπει να έχει ρόλο ή λόγο στον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών, καθώς εποπτική αρμοδιότητα έχει ο SSM για τις συστημικές τράπεζες και η Τράπεζα της Ελλάδος για τις μη συστημικές.
Πάντως αυτό που μπορεί να ειπωθεί είναι ότι η κυβέρνηση ανεπίσημα, σε τρεις περιπτώσεις, έχει επιχειρήσει ανεπιτυχώς να αλλάξει τη διοικητική διάρθρωση των τραπεζών στο πρόσφατο ή μακρινό παρελθόν.
Να σημειωθεί δε ότι στην περίπτωση ενός διευθύνοντος συμβούλου μεγάλης συστημικής τράπεζας, ο οποίος τυγχάνει της απόλυτης στήριξης του SSM, η παρέμβαση της κυβέρνησης έπεσε στο κενό.
Υπογραμμίζεται ότι μία από τις βασικές ρήτρες των δανειστών είναι να μην υπάρχει καμία παρέμβαση στον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών από την κυβέρνηση και οι μόνοι που πρέπει να έχουν ρόλο είναι τα διοικητικά συμβούλια και οι εποπτικές αρχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης