Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Νέος επικεφαλής του EuroWorking Group ο ολλανδός Hans Vijlbrief

Handelsblatt: Νέος επικεφαλής του EuroWorking Group ο ολλανδός Hans Vijlbrief
Ο Hans Vijlbrief είναι μέλος της διοίκησης του ESM και αναμένεται ότι θα αναλάβει τα ηνία του EWG
Ο Ολλανδός Hans Vijlbrief θα είναι ο νέος επικεφαλής του EuroWorkingGroup (EWG) όπως αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt.
Αποτέλεσμα ένας Ολλανδός να φεύγει, ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem αποχωρεί και ένας άλλος Ολλανδός έρχεται να αναλάβει μία ιδιαίτερα σημαντική θέση.
Ως γνωστόν στο EWG συμμετέχουν κορυφαίοι τεχνοκράτες των 19 υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης αλλά και εκπρόσωποι της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ταμείου διάσωσης ESM.
Ο Αυστριακός Thomas Wieser, ο οποίος ήταν επικεφαλής του EWG για πέντε χρόνια, αποχωρεί στο τέλος του 2017.
Η επίσημη ψηφοφορία για την αντικατάστασή του θα γίνει την Παρασκευή 15/12, με τη Handelsblatt να επικαλείται πολύ καλά πληροφορημένες πηγές και να αναφέρει ότι ο Hans Vijlbrief θα είναι ο μόνος υποψήφιος για τη θέση.
Ο Vijlbrief δεν είναι άγνωστος στην Ευρωζώνη.
Στο ζενίθ της ευρωπαϊκής κρίσης το 2012 διορίστηκε ως κορυφαίος αξιωματούχος στο πρώτο ταμείο διάσωσης EFSF.
Ως εκ τούτου ο Mario Centeno, ο νέος πρόεδρος του Eurogroup, ο οποίος δεν διαθέτει μεγάλη πείρα, θα έχει στο πλάι του βοηθό έναν εξαιρετικά έμπειρο.
«Γνωρίζει πολύ καλά για πέντε χρόνια και μπορεί να χειριστεί έκτακτες και δύσκολες καταστάσεις και είναι σεβαστός», υποστηρίζει κορυφαίο στέλεχος της Ευρωζώνης.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης