Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Στο 2% θα επιβραδυνθεί η ανάπτυξη της Ευρωζώνης το 2018

tags :
S&P: Στο 2% θα επιβραδυνθεί η ανάπτυξη της Ευρωζώνης το 2018
Η Standard & Poor’s αναμένει επιβράδυνση της ανάπτυξης για την Ευρωζώνη το επόμενο έτος 
Στο 2% διατήρησε την πρόβλεψή της για την αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης κατά το επόμενο έτος ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s, ο οποίος συνεχίζει να υπολογίζει στο 2,3% την οικονομική ανάπτυξη της νομισματικής ένωσης για το 2017.
Η εκτίμηση του οίκου είναι υψηλότερη από εκείνη της ίδιας της Κομισιόν για την οικονομία της Ευρωζώνης, ενώ οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν ότι το 2019 οι ρυθμοί ανάπτυξης παγκοσμίως θα μειωθούν.
Σύμφωνα με την Επιτροπή, η οικονομία της Ευρωζώνης θα εμφανίσει ρυθμό ανάπτυξης 2,2% φέτος, από 1,8% το 2016.
Στις εαρινές προβλέψεις, η εκτίμηση για τον ρυθμό ανάπτυξης του 2017 ήταν στο 1,7%.
Υπενθυμίζεται ότι, σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης επιταχύνθηκε στο 2,6% έναντι 2,4% το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ ίδιο ρυθμό ανάπτυξης κατέγραψε και το ΑΕΠ του συνόλου των 28 χωρών της Ευρωζώνης.
Σε τριμηνιαία βάση, η ανάπτυξη για την οικονομία της Ευρωζώνης διαμορφώθηκε στο 0,6%, επιβεβαιώνοντας επίσης τις σχετικές εκτιμήσεις των οικονομολόγων, με την Eurostat ωστόσο να αναθεωρεί επί τα βελτίω τα αποτελέσματά της για την ανάπτυξη στο δεύτερο τρίμηνο στο 0,7%.
Παράλληλα, η τριμηνιαία ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης επίσης διαμορφώθηκε στο 0,6% έναντι 0,7% το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.
Σύμφωνα με τη Eurostat, οι καταναλωτικές δαπάνες των νοικοκυριών αυξήθηκαν κατά 0,3% στην Ευρωζώνη και κατά 0,5% στους 28 της Ε.Ε., ενώ οι εξαγωγές για το ενιαίο νομισματικό μπλοκ ενισχύθηκαν κατά 1,2% και οι εισαγωγές κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του 1,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης