Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Θετικό το outlook για τον παγκόσμιο μεταποιητικό κλάδο το 2018

tags :
Moody's: Θετικό το outlook για τον παγκόσμιο μεταποιητικό κλάδο το 2018
Ανάκαμψη στον παγκόσμιο μεταποιητικό κλάδο διαπιστώνει η Moody's
Σε θετικές όρισε τις προοπτικές (outlook) των επόμενων 12 με 18 μηνών για τις εταιρείες του μεταποιητικού κλάδου, παγκοσμίως, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's, επικαλούμενος τη συνέχεια της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.
Η Moody's εκτιμά ότι το EBITDA του κλάδου θα αυξηθεί συνολικά κατά 3,1% το επόμενο έτος.
Οι υψηλότερες στρατιωτικές δαπάνες και η αύξηση των παραδόσεων αεροσκαφών, θα δώσουν ώθηση στους προμηθευτές αεροδιαστημικής και άμυνας, αν και οι αδύναμες πωλήσεις αυτοκινήτων θα περιορίσουν την ανάπτυξη στον τομέα των μεταφορών.
Η Moody's προβλέπει ότι η ετήσια αύξηση του ΑΕΠ θα υπερβεί το 3% για τις χώρες της G20 το 2018, θα διατηρηθεί σταθερή -στο 2%- για το σύνολο των ανεπτυγμένων κρατών και θα επιταχυνθεί σε άνω του 5% για τις αναδυόμενες οικονομίες.
Ο παγκόσμιος τομέας της γεωργίας και των εξορυκτικών δραστηριοτήτων θα παρουσιάσει μια κυκλική ανάκαμψη το επόμενο έτος, σημειώνει η Moody's. Συμπληρώνοντας πως η αύξηση των τιμών των βασικών μετάλλων και του άνθρακα, θα οδηγήσει σε υψηλότερες δαπάνες μεταξύ των ορυχείων, προς όφελος των προμηθευτών εξοπλισμού εξόρυξης όπως οι Caterpillar, Hitachi Construction Machinery και Komatsu.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης