Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Σημαντικές αλλαγές στα χαρτοφυλάκια των εγχώριων θεσμικών - Ποιες μετοχές αγόρασαν και ποιες πούλησαν

tags :
Σημαντικές αλλαγές στα χαρτοφυλάκια των εγχώριων θεσμικών - Ποιες μετοχές αγόρασαν και ποιες πούλησαν
Κατοχυρώθηκαν κέρδη σημαντικά από τους θεσμικούς σε επιλεγμένες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης
Σημαντικές αλλαγές καταγράφονται στα χαρτοφυλάκια των εγχώριων θεσμικών με βάση τα νεότερα στοιχεία, έως τέλος Σεπτεμβρίου του 2017.
Σημείο αναφοράς οι επιλεκτικές ρευστοποιήσεις εκεί που υπήρχαν σημαντικά κέρδη.
Βάσει των στοιχείων τρίτου τριμήνου εκροές σημαντικές υπήρξαν στην Τράπεζα Πειραιώς, η οποία μετά το reverse split η μετοχή πήγε από τα 4,50 ευρώ στα 2,90 ευρώ στο τέλος του τρίτου τριμήνου.
Στην Ελλάκτωρ έγιναν πωλήσεις 1,7 εκατ. μετοχών, στην Εθνική Τράπεζα 1 εκατ. μετοχών, και άξια αναφοράς είναι η Inform Lykos με εκροή 774 χιλ. τεμαχίων.
Ο τίτλος τον περασμένο Ιούλιο είχε υψηλό όγκο συναλλαγών για αρκετές συνεδριάσεις και εκ του αποτελέσματος γίνεται φανερό πως υπήρξαν ρευστοποιήσεις από εγχώρια θεσμικά χαρτοφυλάκια.
Η Lamda Dev. είχε ρευστοποιήσεις ύψους 614 χιλ. τεμαχίων και η ΓΕΚΤΕΡΝΑ 324 χιλ. τεμαχίων, προφανώς γιατί κάποιοι διαχειριστές επέλεξαν να κατοχυρώσουν κέρδη που υπήρχαν στις δύο μετοχές.
Σε ΕΛΠΕ και Motor Oil οι θεσμικοί πούλησαν 220 χιλ. τεμάχια και στην Άνεμος 204 χιλ. τεμάχια.
Απώλειες 174 χιλ. τεμαχίων σημειώθηκαν στον ΟΛΠ και 145 χιλ. τεμαχίων στη Frigoglass.
Η Folli Follie είχε πωλήσεις 107 χιλ. τεμαχίων λόγω προφανώς των αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο και η Fourlis 138 χιλ. τεμαχίων.
Στην Coca Cola υπήρξαν λογικές λόγω αποτίμησης ρευστοποιήσεις 60 χιλ. τεμαχίων, ενώ 54 χιλ. λιγότερα τεμάχια έχουν οι θεσμικοί πλέον στην Profile και 36 χιλ. τεμάχια στην Έλτον.
Οι εγχώριοι θεσμικοί φαίνεται πως προτίμησαν για αγορές την Τράπεζα Αττικής με 8,7 εκατ. τεμάχια και την Alpha Bank με 4,7 εκατ. τεμάχια.
Στην Eurobank αγόρασαν 2,7 εκατ. τεμάχια, ενώ εντύπωση προκαλεί η αγορά 1,04 εκατ. τεμαχίων στην Ιντραλότ, η οποία δεν φημίζεται για την ελκυστική της αποτίμηση με βάση τα αποτελέσματα που δημοσιεύει.
Στην Κλουκίνας Λάππας αγοράστηκαν 772 χιλ. τεμάχια, στην MIG 650 χιλ. τεμάχια, στην Grivalia 596 χιλ. τεμάχια, στην Χαλκόρ 571 χιλ. τεμάχια και στην Jumbo 365 χιλ. τεμάχια.
Ο μεγάλος κερδισμένος είναι ένα αμοιβαίο της Alpha Bank το οποίο αγόρασε τα περισσότερα από τα 359 χιλ. τεμάχια που αγοράστηκαν στην ΙΑΣΩ πριν γίνει η δημόσια πρόταση και ενισχυθεί εντυπωσιακά η μετοχή.
Καλές αγορές αλλά κάτω από 200 χιλ. τεμάχια έγιναν και στις μετοχές των ΟΤΕ, Πλαστικά Θράκης, Aegean και ΔΕΗ.
Από εταιρείες με μικρή συναλλακτική δραστηριότητα και καλά θεμελιώδη έγιναν λίγες αγορές μερικών χιλιάδων τεμαχίων σε Λούλη, Κανάκη, Καράτζη, ΕΥΑΘ, Νάκα και Quest.

Γιώργος Κατικάς
George.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης