Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Όργιο σεναρίων για το Ελληνικό - Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με άλλον επενδυτή εκτός Lamda;

Όργιο σεναρίων για το Ελληνικό - Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με άλλον επενδυτή εκτός Lamda;
Φουντώνουν τα σενάρια για το Ελληνικό
Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια το τελευταίο διάστημα για την τύχη του Ελληνικού και πολλές είναι οι φήμες που ακούγονται το τελευταίο διάστημα για την επένδυση, από το ναυάγιο της επένδυσης μέχρι τη συμφωνία με νέο επενδυτή που θέλει αναλάβει το έργο.  
Έτσι από τη μία πλευρά έχουμε τη Lamda Development, η οποία υποστηρίζει ότι κάποιοι βάζουν προσκόμματα προκειμένου αν μην ξεκινήσει η επένδυση και από την άλλη πλευρά κυβερνητικά στελέχη διαρρέουν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία προχώρησε σε αποκλίσεις σε καθοριστικούς τομείς των σχεδιασμών για την αξιοποίηση του ακινήτου των 6.200 στρεμμάτων στο Ελληνικό.
Όπως δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξη του ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου, κάποιοι βοηθούν και θέλουν να γίνει το έργο και κάποιοι αντιμάχονται την επένδυση, αφήνοντας αιχμές για το Υπουργείο Πολιτισμού.
Ο κ. Αθανασίου ανέφερε χαρακτηριστικά «ότι αν υπάρξουν προβλήματα στον Όμιλο μου με διαφόρους φορείς, τότε εγώ είμαι εκείνος που θα κληθώ να τα αντιμετωπίσω και να τα επιλύσω.
Το ίδιο περιμένουμε να γίνει και από την κεφαλή της κυβέρνησης».
Από την άλλη πλευρά, διέρρευσαν από κυβερνητικές πηγές, ορισμένες σημαντικές αποκλίσεις που προκύπτουν από τη σύγκριση του master plan που είχαν υποβάλει οι επενδυτές το 2014 με τις μελέτες του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) που δημοσιοποίησαν τον Ιούνιο του 2017, με επτά μήνες καθυστέρηση.
Οι αποκλίσεις αυτές, που αφορούν το μητροπολιτικό πάρκο, τους ουρανοξύστες και το παράκτιο μέτωπο, στην ουσία ακυρώνουν τη συμφωνία του 2014 και κυρίως την κύρωση της σύμβασης από τη Βουλή.
Τι κρύβεται λοιπόν στο παρασκήνιο.
Φήμες οι οποίες ακόμη δεν μπορούν να διασταυρωθούν μιλούν για συμφωνία της κυβέρνησης με νέο επενδυτή ο οποίος θα αναλάβει την αξιοποίηση και εκμετάλλευση του μεγαλύτερου παραθαλλάσιου φιλέτου της Ευρώπης.
Για τον λόγο αυτό, όπως υποστηρίζουν υπάρχουν και οι καθυστερήσεις και η «άτυπη» διαμάχη μεταξύ ορισμένων κυβερνητικών στελεχών και της Lamda Development.
Αν ισχύει κάτι τέτοιο, θα φανεί άμεσα, υποστηρίζουν στελέχη της αγοράς, τονίζοντας ότι εξ αρχής ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζε ότι η παραχώρηση του Ελληνικού αποτελεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης