Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η S&P αναβαθμίζει σε «CC», από «D», τα ομόλογα με λήξη το 2024 της Petroleos de Venezuela

tags :
Η S&P αναβαθμίζει σε «CC», από «D», τα ομόλογα με λήξη το 2024 της Petroleos de Venezuela
H S&P, επικαλούμενη δικό της λάθος, επανέφερε την αξιολόγηση για την Petroleos de Venezuela
Σε «CC» επανέφερε -από «D»- την αξιολόγηση για τις ομολογίες της Petroleos de Venezuela (PDVSA) με λήξη το 2024 η Standard & Poor’s, επικαλούμενη «ακούσια υποβάθμιση» στην έκθεσή της την 5η Δεκεμβρίου 2017.
Στην εν λόγω έκθεση, ο αμερικανικός οίκος υποβάθμισε σε «SD» -επιλεκτική χρεοκοπία- υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της PDVSA, λόγω της αποτυχίας της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της Βενεζουέλας να καταβάλει πληρωμές επί των -μη εξασφαλισμένων- ομολόγων με ωρίμανση μέχρι το 2027 και 2037, μετά και τη λήξη της περιόδου χάριτος διάρκειας 30 ημερών (στις 13 Νοεμβρίου 2017).
Επιπλέον, ο αμερικανικός οίκος, ο οποίος στις αρχές του τρέχοντος Δεκέμβρη υποβάθμισε και την αξιολόγηση της Βενεζουέλας, επικαλέστηκε την απόφαση του Προέδρου Nicolas Maduro να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους, συμπεριλαμβανομένου της PDVSA.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, δεδομένης της εξαιρετικά περιορισμένης ρευστότητας, οποιαδήποτε αναδιάρθρωση του χρέους για την PDVSA θα αποτελούσε δυσχερή ανταλλαγή χρέους, που ισοδυναμεί με αθέτηση υποχρέωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης