Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Επ. Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε την πρόταση Αποστολόπουλου για το Υγεία - Θα απορριφθεί από το δ.σ. του Υγεία

Η Επ. Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε την πρόταση Αποστολόπουλου για το Υγεία - Θα απορριφθεί από το δ.σ. του Υγεία
Η πρόταση μεν θα εγκριθεί από τις αρχές του Χρηματιστηρίου....αλλά είναι 100% βέβαιο ότι θα απορριφθεί από το διοικητικό συμβούλιο του Υγεία
(upd) Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε σήμερα 15 Δεκεμβρίου 2017 όπως είχε προαναγγείλει το bankingnews.gr το ενημερωτικό δελτίο για την δημόσια πρόταση του ομίλου Αποστολόπουλου στο Υγεία.
Η πρόταση μπορεί μεν να εγκρίθηκε από τις αρχές του Χρηματιστηρίου... αλλά είναι 100% βέβαιο ότι θα απορριφθεί από το διοικητικό συμβούλιο του Υγεία που θα συνεδριάσει στις αρχές της νέας εβδομάδας.
Ως προς τον Dromeus που εμφανίστηκε να αγοράζει μετοχές του Υγεία και ελέγχει το 2,76% είναι επίσης 100% σίγουρο ότι παραβίασε την νομοθεσία περί ενημέρωσης συναλλαγών και θα του επιβληθεί σοβαρό πρόστιμο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Το θεραπευτήριο Υγεία δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι είναι ένα από τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία του κλάδου.
Η τοποθέτηση του Dromeus έχει ένα στόχο να δηλώσει παρουσία στον επόμενο γύρο όπου θα ξεκινήσει ένας μεγάλο γύρος συγχωνεύσεων και εξαγορών.
Ο Αποστολόπουλος ούτε την οικονομική δυνατότητα διαθέτει, (βλέπε αναδιάρθρωση δανείων) ούτε το εύρος να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο αν και ορισμένοι υποστηρίζουν ότι τουλάχιστον γνωρίζει καλά τις ισορροπίες και τον κλάδο.
Τα ξένα funds θα αγοράζουν τα ιδιωτικά θεραπευτήρια στην Ελλάδα και οι εμπλεκόμενοι επιχειρηματικοί όμιλοι αρχίζουν να παίρνουν θέση στην σκακιέρα.
Π.χ. το Υγεία ίσως είναι το καλύτερο ιδιωτικό θεραπευτήριο αλλά έχει ένα μέτοχο την Πειραιώς (ελέγχει το 32% της MIG και δυνητικά έως 80%) που ίσως θα ήθελε να πουλήσει το Υγεία ή το Υγεία να αποτελέσει τον πόλο συγκέντρωσης στον κλάδο και με την στήριξη κάποιου διεθνούς fund.

Η ανακοίνωση της Επ. Κεφαλαιαγοράς

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά την σημερινή του συνεδρίασή του αποφάσισε την έγκριση του πληροφοριακού δελτίου σχετικά με την προαιρετική δημόσια πρόταση της εταιρίας «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» προς τους μετόχους της εταιρίας «Υγεία».

Πρώτη δημοσίευση Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 (ώρα 07:07)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης