Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Επένδυση 113,9 εκατ. ευρώ από ΔΕΗ Ανανεώσιμες για ανακατασκευή παλαιών και ανάπτυξη νέων μονάδων ΑΠΕ

tags :
Επένδυση 113,9 εκατ. ευρώ από ΔΕΗ Ανανεώσιμες για ανακατασκευή παλαιών και ανάπτυξη νέων μονάδων ΑΠΕ
Η δανειακή σύμβαση, η οποία πρόκειται να υπογραφεί την προσεχή Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, θα χρηματοδοτήσει συνολικά 18 έργα ΑΠΕ ισχύος 90,4 MW
Το δρόμο για τη δημιουργία νέων μονάδων ΑΠΕ και την ανακατασκευή ήδη υπαρχόντων έργων της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, τα οποία συνολικά ανέρχονται σε 18 αιολικά πάρκα και μικρές υδροηλεκτρικές μονάδες, ανοίγει η υπογραφή του δανείου 85 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).
Η υπογραφή της δανειακής σύμβασης θα γίνει στην Αθήνα την επόμενη Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017, καθώς ολοκληρώθηκε επιτυχώς η αξιολόγηση από την ΕΤΕπ της συνεργασίας χρηματοδότησης που είχε συνάψει με τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες από τον Δεκέμβριο του 2016.
Το συνολικό κόστος του project θα ανέλθει σε 113,9 εκατ. ευρώ, ενώ τα 18 έργα (συνολικής ισχύος 90,48 MW) επιμερίζονται σε 14 αιολικά πάρκα και τέσσερις μικρές υδροηλεκτρικές μονάδες.
Τα 14 πάρκα βρίσκονται στη Χίο (Μελανιός και Ποταμιά), την Καρδίτσα (Αέρας), την Κάρπαθο (Άγιος Ιωάννης), την Κεφαλονιά (Ξερακιάς), τη Λέσβο (Σιγρί), τη Λήμνο (Βίγλα), την Κρήτη (Μονή Τοπλού), την Ικαρία (Περδίκι), τη Σάμο (Πυθαγόρειο), τα Ψαρά (Προφήτης Ηλίας), τη Μύκονο (Τηγάνι), την Εύβοιας (Μαρμάρι) και την Τήνο (Μαμάδος).
Στην περίπτωση των μικρών υδροηλεκτρικών μονάδων, τα νέα έργα είναι το Σμόκοβο ΙΙ και το Μακροχώριο ΙΙ.
Επίσης, σε δύο ακόμη σταθμούς, στον ποταμό Λούρο και το Βέρμιο, θα αντικατασταθεί ο μηχανολογικός εξοπλισμός τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, για τα 10 από τα 14 αιολικά πάρκα, έχει ήδη επιλεγεί ο προσωρινός ανάδοχος εκτέλεσης των εργασιών, στο πλαίσιο του σχετικού διαγωνισμού που είχε προκηρύξει η θυγατρική της ΔΕΗ.
Αντίστοιχος διαγωνισμός έχει ήδη προκηρυχθεί για δύο ακόμη πάρκα, κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα και για τα δύο αιολικά πάρκα που απομένουν.
Όσον αφορά τους μικρούς υδροηλεκτρικούς σταθμούς, οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει στη μονάδα στον ποταμό Λούρο.

πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης