Πρεμιέρα για το market test των λιγνιτικών της ΔΕΗ - Επιστολή της DG Comp για υποβολή απόψεων έως 22/12

Πρεμιέρα για το market test των λιγνιτικών της ΔΕΗ - Επιστολή της DG Comp για υποβολή απόψεων έως 22/12
Οι ενδιαφερόμενοι που έλαβαν τις επιστολές καλούνται να απαντήσουν σε ερωτηματολόγιο διερεύνησης
Έως την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Comp) τις απόψεις τους σχετικά με την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.
Χθες (14/12) το απόγευμα οι πιθανοί ενδιαφερόμενοι επενδυτές δηλαδή εταιρείες τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Κίνα κλπ αλλά και εμπλεκόμενοι φορείς έλαβαν από τη διεύθυνση Antitrust της DG Comp επιστολή με την οποία ενημερώνονται για την έναρξη της διαδικασίας του market test.
Η επιστολή αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η ελληνική Δημοκρατία μετά τη σχετική απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου περί της παραβίασης των όρων του ανταγωνισμού σχετικά με τους λιγνίτες, ανέλαβε την δέσμευση για την πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.
Οι ενδιαφερόμενοι που έλαβαν τις επιστολές καλούνται να απαντήσουν σε ερωτηματολόγιο διερεύνησης, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή για το κατά πόσον οι δεσμεύσεις αυτές είναι ικανοποιητικές για την αγορά.
Επίσης, η επιστολή ενημερώνει ότι έχει δημιουργηθεί ασφαλής ιστότοπος στον οποίο ο κάθε ένας από τους ενδιαφερόμενους με δικό του κωδικό πρόσβασης μπορεί να μπει και να απαντήσει στο ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο.
Η διαδικασία αυτή προβλέπει ένα πολύ αυστηρό χρονικό περιθώριο και συγκεκριμένα λήγει την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου.

πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Αλεξάνδρα Τόμπρα

BREAKING NEWS