Διεθνή

JP Morgan: Το ράλι στις αμερικανικές μετοχές θα συνεχιστεί και για τα επόμενα 2 χρόνια

JP Morgan: Το ράλι στις αμερικανικές μετοχές θα συνεχιστεί και για τα επόμενα 2 χρόνια
Οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις στις ΗΠΑ ενδέχεται να αποτελέσουμ σημαντικό καταλύτη για τη Wall Street
Οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις και τα ισχυρά θεμελιώδη θα πυροδοτήσουν και πάλι διψήφιο ποσοστό κερδών στον δείκτη S&P 500, ωθώντας τον στις 3.000 μονάδες μέχρι τα τέλη του 2018, σύμφωνα με την JP Morgan.
Η συγκεκριμένα πρόβλεψη κατατάσσει την επενδυτική τράπεζα μεταξύ των πιο αισιόδοξων αναφορικά με τη Wall Street, ιδιαίτερα συγκριτικά με την αντίστοιχη πρόβλεψη της Goldman Sachs στις 2.850 μονάδες και της Morgan Stanley στις 2.750 μονάδες.
«Πιστεύουμε ότι η πρόοδος στις πολιτικές της κυβέρνησης Trump, όπως η μείωση των εταιρικών φόρων και των ρυθμιστικών επιβαρύνσεων, θα αποτελέσει σημαντική πηγή ανοδικών τάσεων για τις μετοχές και ανάπτυξης σε όλους τους τομείς», τόνισε ο επικεφαλής αναλυτής μετοχών της JP Morgan, Dubravko Lakos-Bujas.
Ο ίδιος αναμένει ότι οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην ενίσχυση του S&P 500 κατά 10 έων 153 δολ. ανά μετοχή το επόμενο έτος, και κατά 165 δολ. ανά μετοχή το 2019, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι θα μπορούσα να υπάρξουν και πρόσθετα οφέλη από άλλες πολιτικές οι οποίες θα οφελήσουν την ανάπτυξη.
Οι οικονομικές συνθήκες παραμένουν επίσης ιδανικές, με την κατανάλωση να παραμένει ενισχυμένη και τον πληθωρθσμό να βρίσκεται σε μέτρια επίπεδα.
Παράλληλα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος της τράπεζας που αφορά της ΗΠΑ εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, με ελάχιστα σημάδια συρρίκνωσης για τους επόμενους 12 μήνες, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόσθετη μόχλευση για τα νοικοκυριά και της επιχειρήσεις της χώρας.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Lakos-Bujas συνέστησε στους επενδυτές να επικεντρωθούν σε μετοχές με υψηλότερα εγχώρια έκθεση, όπως τις οικονομικές, τις ενεργειακές, τις βιομηχανικές και αυτές του λιανικού εμπορίου.
Στον αντίποδα, οι επεδυτές θα πρέπει να υποβαθμίσουν τις εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται σε μεγάλο βαθμό στο εξωτερικό, όπως αυτές του τεχνολογικού και του καναλωτικού τομέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης