Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ιδιαίτερα ενθαρρυντική για τη συνέχεια η αντιστροφή της κύριας τάσης της αγοράς σε ανοδική...

tags :
Ιδιαίτερα ενθαρρυντική για τη συνέχεια η αντιστροφή της κύριας τάσης της αγοράς σε ανοδική...
Η βραχυπρόθεσμη όλων των τραπεζικών μετοχών είναι πλέον ανοδική!
Τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας και τριπλής λήξης παραγώγων η σημερινή με τους δείκτες να έχουν μόλις διασπάσει ανοδικά κρίσιμα τεχνικά σημεία αντίστασης γεγονός το οποίο συνέβαλε στην αντιστροφή της πτωτικότητας της κύριας τάσης της αγοράς.
Όπως είχαμε επισημάνει η διάσπαση της σημαντικής αντίστασης των 750 μονάδων του Γενικού Δείκτη ήταν απαραίτητη για την αντιστροφή της πτωτικότητας της κύριας τάσης της αγοράς ενώ πολύ σημαντική ήταν και η ανοδική διαφυγή του Τραπεζικού Δείκτη από την περιοχή αντίστασης των 800 μονάδων για τη δημιουργία νέας ανοδικής επιτάχυνσης στις τραπεζικές μετοχές.
Με κέρδη της τάξης του +2,38%, στις 767,57 μονάδες έκλεισε στη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης με τον Τραπεζικό Δείκτη να υπεραποδίδει καταγράφοντας άνοδο της τάξης του +6,79%, κλείνοντας στις 838,39 μονάδες.
Η βραχυπρόθεσμη τάση όλων των δεικτών παραμένει  ανοδική ενώ ιδιαίτερα ενθαρρυντική για τη συνέχεια είναι η αντιστροφή και της κύριας τάσης του Γενικού Δείκτη σε ανοδική.
Η στήριξη του Γενικού Δείκτη εντοπίζεται στις 755 μονάδες  και οι αντιστάσεις στις 775 και 780 μονάδες.
Η στήριξη του Τραπεζικού Δείκτη εντοπίζεται στις 800 μονάδες και οι αντιστάσεις στις 858 και 880 μονάδες με τη δεύτερη αντίσταση να χρήζει ιδιαίτερης προσοχής καθώς πιθανή ανοδική της διάσπαση θα μπορούσε να αντιστρέψει την πτωτικότητα και της κύριας τάσης του Τραπεζικού Δείκτη.
Η βραχυπρόθεσμη όλων των τραπεζικών μετοχών είναι πλέον ανοδική!
Οι στηρίξεις της Εθνικής εντοπίζονται στα 0,289 και 0,28 ευρώ και οι αντιστάσεις στα 0,306 και 0,313 ευρώ.
Οι στηρίξεις της Alpha Bank εντοπίζονται στα 1,70 και 1,65 ευρώ και οι αντιστάσεις στα 1,85 και 1,91 ευρώ.
Οι στηρίξεις της Eurobank εντοπίζονται στα 0,768  και 0,73 ευρώ και οι αντιστάσεις στα 0,833 και 0,855 ευρώ.
Οι στηρίξεις της Πειραιώς εντοπίζονται στα 2,56 και 2,45 ευρώ και οι αντιστάσεις στα 2,78 και 2,85 ευρώ.
H στήριξη του FTSE/25 εντοπίζεται στις 1970 μονάδες και οι αντιστάσεις  στις 2022 και 2040 μονάδες.
Συνοψίζοντας, θα λέγαμε πως με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η εξέλιξη της σημερινής συνεδρίασης ύστερα από την ανοδική διάσπαση των κρίσιμων αντιστάσεων των δεικτών που είχαμε επισημάνει και με την προσοχή στραμμένη στην τριπλή λήξη των παραγώγων η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 13.45 - 14.00.
Τα κύρια σημεία προσοχής της σημερινής συνεδρίασης εστιάζονται στη συμπεριφορά του Τραπεζικού Δείκτη στην πρώτη αντίσταση των 858 μονάδων καθώς πιθανή ανοδική της διάσπαση θα τον φέρει αντιμέτωπο με την εξαρετικά κρίσιμη αντίσταση των 880 μονάδων προσεχώς,  της οποίας πιθανή διάσπαση θα μπορούσε να αντιστρέψει την πτωτικότητα της κύριας τάσης του Δείκτη γεγονός το οποίο θα ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για τη συνέχεια στην αγορά.
Σημαντική θεωρείται επίσης η συμπεριφορά του Γενικού Δείκτη στην περιοχή αντίστασης των 775 μονάδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης