Χρηματιστήριο

Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕ): Πάτησε «γκάζι» ο Γ.Δ. – Σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα, 765-770 μονάδες, η αγορά

tags :
Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕ): Πάτησε «γκάζι» ο Γ.Δ. – Σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα, 765-770 μονάδες, η αγορά
Αδυναμία ανοδικής διαπερατότητας  θα δημιουργήσει δεύτερες σκέψεις  πραγματοποίησης ενός βραχυχρόνιου pullback προς τις 750  με 748 μονάδες
«Γκάζι» πάτησε ο Γενικός Δείκτης του ελληνικού χρηματιστηρίου προσεγγίζοντας μέσα σε δύο συνεδριάσεις την πολύ κρίσιμη ζώνη αντίστασης των 765 με 770 μονάδων, σημειώνει στο εβδομαδιαίο του τεχνικό σχόλιο για την αγορά, ο Απόστολος Μάνθος, υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης στη Δυναμική Χρηματιστηριακή.
Επίπεδο, όπου εάν διερραγεί ανοδικά με αυξημένο τζίρο συναλλαγών μπορεί να αλλάξει τη μέχρι τώρα περιρρέουσα αρνητική ατμόσφαιρα ανοίγοντας το έδαφος για το επόμενο ψυχολογικό σκαλοπάτι των 800 μονάδων.
Αδυναμία ανοδικής διαπερατότητας  θα δημιουργήσει δεύτερες σκέψεις  πραγματοποίησης ενός βραχυχρόνιου pullback προς το διαγραμματικό βήμα των 750  με 748 μονάδων, σημειώνει ο αναλυτής
Η εύκολη διέλευση του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 πάνω από την πρώην ζώνη αντίστασης των 1955 με 1930 μονάδων έχει ανοίξει διάπλατα την πόρτα για το επίπεδο των δύο τοπικών κορυφών του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου στις 2025 μονάδες. Από εκεί και πάνω θα χρειαστεί πολύ προσοχή καθώς αλλάζουν άρδην τα διαγραμματικά  δεδομένα μεταβάλλοντας  την υπάρχουσα  καθοδική τάση σε ανοδική βάζοντας ως στόχο τη είσοδο του δείκτη άνω των 2108 μονάδων.
Ο Τραπεζικός Δείκτης για πρώτη φορά μετά από τα τέλη του Σεπτεμβρίου πέρασε πάνω από το ανοδικό εμπόδιο των 820 με 800 μονάδων κοιτώντας πλέον στο βάθος αρχικά την άνω πλευρά του βραχυχρόνιου ανοδικού καναλιού στις 870 μονάδες και μετά στο στενωπό μεταξύ των επιπέδων αντίστασης των 910 και 954 μονάδων.
Θεμιτή και μια πιθανή επιστροφή «πατήματος» πάνω στις 800 μονάδες προς ανάκτηση δυνάμεων, καταλήγει ο κ.Μάνθος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης