Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βορίδης: Η ΝΔ ως κυβέρνηση θα επιδιώξει τη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα

Βορίδης: Η ΝΔ ως κυβέρνηση θα επιδιώξει τη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα
Το 11ο συνέδριο οριστικοποιεί τη στρατηγική και τις προγραμματικές θέσεις της ΝΔ είπε ο κ.Βορίδης
Την θέση πως η ΝΔ ως κυβέρνηση θα επιδιώξει τη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Μ. Βορίδης, ο οποίος αναφερόμενος στο 11ο συνέδριο της ΝΔ είπε ότι αυτό «οριστικοποιεί τις στρατηγικές κατευθύνσεις και τις προγραμματικές θέσεις».
Σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Βορίδης εκτίμησε ότι «ένας μηχανισμός εποπτείας και επιτήρησης των ελληνικών δημόσιων οικονομικών θα υπάρχει και μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος».
«Οι στόχοι του 3,5% είναι πάρα πολύ υψηλοί.
Για να επιτύχουμε τη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα έχουμε έναν τελείως διαφορετικό σχεδιασμό από αυτόν που είχε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος δίνει συνεχώς μία μάχη οπισθοφυλακών, προκειμένου να μπορέσει να μην κάνει πράγματα, κυρίως σε ό,τι αφορά τις μεγάλες μεταβολές και αλλαγές, που έχουν να γίνουν στο Δημόσιο.
Δεν αναφέρομαι ούτε σε απολύσεις, ούτε σε τέτοια πράγματα, αλλά μιλώ για πράγματα, που στα 7 χρόνια της κρίσης δεν έχουν γίνει» υπογράμμισε ο κ.Βορίδης.
«Αυτό είναι μία τεράστια μεταρρύθμιση και πράγματι θα φανεί κιόλας στην απόδοση, στον τρόπο που θα αποδίδονται οι υπηρεσίες στους πολίτες, είναι δομικές μεταρρυθμίσεις, που εμείς λέμε ότι τις ανταλλάσσουμε - αυτή είναι η ιδέα στην πραγματικότητα - με τη μείωση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα» υποστήριξε ο κ.Βορίδης, αναφέροντας πως «η ΝΔ τάσσεται υπέρ ενός εμπροσθοβαρούς προγράμματος προσέλκυσης επενδύσεων – ελληνικών και ξένων – γιατί με αυτόν τον τρόπο θα επιταχύνουμε πάρα πολύ την ανάπτυξη και καθώς μεγαλώνει και μεγεθύνεται η οικονομία, επιτρέπει με μικρότερους φορολογικούς συντελεστές, να έχει κανείς τα ίδια φορολογικά έσοδα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης