Τελευταία Νέα
Διεθνή

May: Κάναμε ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη ενός ομαλού Brexit

May: Κάναμε ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη ενός ομαλού Brexit
Έγινε ένα σημαντικό βήμα για ένα ομαλό Brexit, δήλωσε η T. May
Για ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη ενός ομαλού Brexit, έκανε λόγο η βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, σχολιάζοντας τη σημερινή (15/12/2017) συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών να περάσουν οι διαπραγματεύσεις του «διαζυγίου» ΕΕ - Βρετανίας στην επόμενη φάση.
«Ένα ευχαριστώ στους προέδρους (της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου) Jean - Claude Juncker και Donald Tusk.
Σήμερα έγινε ένα σημαντικό βήμα στον δρόμο για την επίτευξη ενός ήπιου και ομαλού Brexit και τη σφυρηλάτηση μιας βαθιάς και ειδικής μελλοντικής μας συνεργασίας», δήλωσε η May με ανάρτησή της στο «Twitter».
Νωρίτερα, ο Tusk είχε ανακοινώσει πως οι οι 27 της ΕΕ ενέκριναν την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των διαπραγματεύσεων για το Brexit, επιτρέποντας την έναρξη της δεύτερης φάσης.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δήλωσε, παράλληλα, ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες επιβεβαίωσαν ότι υπήρξε ικανοποιητική πρόοδος στην πρώτη φάση των διαπραγματεύσεων και ότι πλέον ανοίγει ο δρόμος για τις διαπραγματεύσεις για τη μελλοντική σχέση που θα έχουν οι δύο πλευρές σε θέματα εμπορίου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης