Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας (ΝΔ): Εγκληματικές για την οικονομία και τη ρευστότητα οι επιλογές της Κυβέρνησης

Πέτσας (ΝΔ): Εγκληματικές για την οικονομία και τη ρευστότητα οι επιλογές της Κυβέρνησης
Ο σύμβουλος Δημοσιονομικής Πολιτικής του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Πέτσας, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή τα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού
Οξύτατη κριτική απέναντι στην Κυβέρνηση άσκησε σήμερα (15/12) ο σύμβουλος Δημοσιονομικής Πολιτικής του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, Στέλιος Πέτσας, με αφορμή τα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού, τονίζοντας τις επιλογές της Κυβέρνησης ως «εγκληματικές για την οικονομία και τη ρευστότητα».
Ειδικότερα, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι από τα σχετικά στοιχεία προκύπτει ότι η υπερφορολόγηση έφερε λιγότερα έσοδα από τα αναμενόμενα, το περιβόητο κοινωνικό μέρισμα προήλθε από συνειδητή περικοπή κοινωνικών δαπανών τους προηγούμενους 11 μήνες, καθώς και ότι οι δημόσιες επενδύσεις έχουν παγώσει.
«Και τα τρία δείχνουν πόσο εγκληματικές είναι για την οικονομία και τη ρευστότητα οι επιλογές της Κυβέρνησης», καταλήγει ο σύμβουλος Δημοσιονομικής Πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Αναλυτικότερα, η δήλωση του κ. Πέτσα:
«Από τα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού προκύπτουν τρία συμπεράσματα.
Πρώτον, ότι η υπερφορολόγηση έφερε λιγότερα έσοδα από τα αναμενόμενα, δεύτερον ότι το περιβόητο κοινωνικό μέρισμα προήλθε από συνειδητή περικοπή κοινωνικών δαπανών τους προηγούμενους 11 μήνες και τρίτον ότι οι δημόσιες επενδύσεις έχουν παγώσει.
Και τα τρία δείχνουν πόσο εγκληματικές είναι για την οικονομία και τη ρευστότητα οι επιλογές της Κυβέρνησης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης