Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τηλεφωνική επικοινωνία Putin-Trump με επίκεντρο την κρίση στην κορεατική χερσόνησο

Τηλεφωνική επικοινωνία Putin-Trump με επίκεντρο την κρίση στην κορεατική χερσόνησο
Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, οι προέδροι των δύο χωρών συμφώνησαν να συνεργαστούν προκειμένου να επιλυθεί η κρίση με τη Βόρεια Κορέα
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα Παρασκευή (15/12) ο ρώσος πρόεδρος Vladimiri Putin με τον αμερικανό ομόλογό του Donald Trump, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, με την κρίση στην κορεατική χερσόνησο να βρίσκεται στο επίκεντρο των συνομιλιών.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, οι δύο πλευρές συμφώνησαν την ανταλλαγή πληροφοριών για το ζήτημα της Βόρειας Κορέας, καθώς και την περαιτέρω συνεργασία ώστε να ληφθούν ορισμένες πρωτοβουλίες για την επίλυση της κρίσης.
Παράλληλα, όπως τόνισε ο Peskov ενώπιον δημοσιογράφων, οι Putin με τον Trump έκαναν λόγο για την καθιέρωση διαύλων επικοινωνίας με την Πιονγιάνγκ, καθώς και για τη βελτίωση του διαλόγου μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ.
Σημειώνεται ότι η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο προέδρων έρχονται μία μόλις ημέρα μετά τις σχετικές δηλώσεις του Putin, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα του ότι οι ΗΠΑ θα αντιστρέψουν την επιθετική τους προσέγγιση στο ζήτημα της Βόρειας Κορέας.
Συγκεκριμένα, ο Putin χαρακτήρισε τις πρόσφατες δηλώσεις Tillerson πέρι ενδεχόμενων συνομιλιών ΗΠΑ και Β. Κορέας ως «ένα θετικό μήνυμα ότι υπάρχουν ορισμένες μετατοπίσεις σε εξέλιξη», καθώς και ότι «τόσο η αμερικανική ηγεσία συνολικά όσο και το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας αναγνωρίζουν την πραγματικότητα».
«Ελπίζω ότι κάτι τέτοιο θα ισχύσει και για τις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας και το Πεντάγωνο», πρόσθεσε ο Putin, παρά τις πρόσφατους ισχυρισμούς του Λευκού Οίκου ότι η στάση των ΗΠΑ στο ζήτημα δεν έχει αλλάγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης