Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron: Η Ευρώπη χρειάζεται σταθερότητα - Αναγκαία μια ισχυρή Γερμανία

tags :
Macron: Η Ευρώπη χρειάζεται σταθερότητα - Αναγκαία μια ισχυρή Γερμανία
«Πολύ συχνά στέλνουμε πολιτικά θέματα στους τεχνικούς και τα τεχνικά θέματα στους πολιτικούς»
Η Ευρώπη χρειάζεται την ισχυρή Γερμανία για να διατηρήσει τη σταθερότητά της, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος E. Macron, κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής για την κλιματική αλλαγή.
Ο Macron επισήμανε την ανάγκη η Ευρωζώνη να διαμορφώσει ένα στρατηγικό όραμα για την επόμενη 10ετία.
Οι πολιτικοί ηγέτες πρέπει να σκιαγραφήσουν ένα όραμα 10 ετών για την ευρωζώνη.
«Πολύ συχνά στέλνουμε πολιτικά θέματα στους τεχνικούς και τα τεχνικά θέματα στους πολιτικούς».
Αυτό πρέπει να σταματήσει, ανέφερε.
Αναφορικά με τι συνομιλίες για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο γάλλος πρόεδρος ανέφερε ότι στόχος είναι να έχουμε μέχρι το Μάρτιο του 2018 τα συμπεράσματα τα οποία θα είναι πολύ συγκεκριμένα και θα προβλέψουν τη 2η φάση ώστε να μπορέσει να οριστικοποιηθεί η μελλοντική σχέση.
Αναφορικά με την κλιματική αλλαγή, ο Γάλλος Πρόεδρος, συνόψισε την κατάσταση σε τρεις λέξεις: «Χάνουμε τη μάχη».
"Δεν κινηθούμε αρκετά γρήγορα, όλοι πρέπει να δράσουμε", δήλωσε ο Macron, επιδιώκοντας να ανανεώσει τη συλλογική προσπάθεια που αποδυναμώθηκε αυτό το καλοκαίρι όταν ο Πρόεδρος Donald Trump είπε ότι εξαιρεί τις Ηνωμένες Πολιτείες από τη διεθνή συμφωνία στη γαλλική πρωτεύουσα πριν από δύο χρόνια.
Η σύγχρονη επιστήμη αποκάλυπτε με κάθε μέρα τον κίνδυνο που θέτει ο κόσμος στον πλανήτη, είπε.
"Χάνουμε τη μάχη", είπε, προτρέποντας τους αρχηγούς κρατών, υπουργούς και στελέχη να ξεκινήσουν μια νέα μάχη στην καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Στο επίκεντρο είναι πολιτικές όπως το γεγονός ότι τα δημόσια και τα ιδιωτικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μπορούν να κινητοποιήσουν περισσότερα χρήματα και πώς οι επενδυτές μπορούν να πιέσουν τους επιχειρηματικούς ομίλους να στραφούν προς φιλικότερες προς το περιβάλλον στρατηγικές.
Περισσότεροι από 200 θεσμικοί επενδυτές με περιουσιακά στοιχεία 26 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ανέφεραν την Τρίτη ότι θα ασκήσουν πίεση στις μεγαλύτερες εταιρίες εκπομπής αερίων θερμοκηπίου στον κόσμο για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
Αυτό, δήλωσαν, θα ήταν πιο αποτελεσματικό από το να απειλούν να σταματήσουν τις επενδύσεις τους σε εταιρείες, στις οποίες περιλαμβάνονται η Coal India, η Gazprom, η Exxon Mobil και η China Petroleum & Chemical Corp.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης