Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Σημαντική βελτίωση της αγοράς των ελληνικών ομολόγων - Απαράδεκτο το σημείωμα Tusk για το προσφυγικό

Τσίπρας: Σημαντική βελτίωση της αγοράς των ελληνικών ομολόγων  - Απαράδεκτο το σημείωμα Tusk για το προσφυγικό
H Eυρώπη δεν μπορεί να είναι a la carte, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας
Στους θετικούς οιωνούς που υπάρχουν στο μέτωπο της οικονομίας με την σημαντική πτώση στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, οι οποίες βρέθηκαν σε επίπεδα 2006 την περίοδο δηλαδή που δεν είχε καν ξεσπάσει η οικονομική κρίση, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στις δηλώσεις του μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε το μεγάλο κοινωνικό έλλειμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ χαρακτήρισε επίσης απαράδεκτη την πρόταση του Donald Tusk για το προσφυγικό.
« Καλύψαμε σήμερα σημαντικά θέματα, κοινό σημείο των οποίων ήταν η κοινωνική διάσταση.
Αναλάβαμε χτες μια πρωτοβουλία για την κοινωνική Ευρώπη, ώστε να έχει δεσμευτικούς κοινωνικούς στόχους, και να υπάρχουν βήματα προς την κατεύθυνση της κοινωνικής σύγκλισης.
Η πρωτοβουλία αυτή την στήριξαν αρκετές χώρες, η Κομισιόν, ο Γάλλος Πρόεδρος, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Σουηδία.
Σχεδόν οι περισσότεροι ηγέτες φάνηκαν έτοιμοι να την αποδεχτούν ή να βρεθεί τρόπος εφαρμογής της. Θα ξανασυζητηθεί τον Μάρτιο», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Σε σχέση με τη διαχείριση των προσφυγικών μεταναστευτικών ροών, η συζήτηση ήταν πιο έντονη, λόγω της άστοχης παρέμβασης Tusk, τόνισε ο πρωθυπουργός.
«Υπογράμμισα ότι ο τρόπος με τον οποίο ο Tusk προσπάθησε να θέσει το θέμα ήταν απαράδεκτος», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης