Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στη Wall Street, με το «βλέμμα» στη φορολογική μεταρρύθμιση

Άνοδος στη Wall Street, με το «βλέμμα» στη φορολογική μεταρρύθμιση
Με σημαντικά κέρδη άνοιξε η Wall Street, με τους επενδυτές να αναμένουν τη φορολογική μεταρρύθμιση
Με σημαντικά κέρδη άνοιξε σήμερα (15/12/2017) η Wall Street, με τους επενδυτές να αναμένουν την παρουσίαση του νομοσχέδιου των Ρεπουμπλικάνων για την πολυαναμενόμενη φορολογική μεταρρύθμιση, που αναμένεται να μειώσει τον φορολογικό συντελεστή για τις επιχειρήσεις.
Περί τις 16:35, o Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 0,47%, στις 24.622,74 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,42% και κινείτο στις 2.663,18 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,28% υψηλότερα, στις 6.876,22 μονάδες.
Οι δείκτες βρίσκονται σε τροχιά να καταγράψουν εβδομαδιαία κέρδη, εν μέσω της αισιοδοξίας για τη φορολογική μεταρρύθμιση.


Το φορονομοσχέδιο αναμένεται να μειώσει τον εταιρικό φορολογικό συντελεστή στο 21% από το τρέχον 35%.
Υπενθυμίζεται ότι οι προσδοκίες για μια μείωση των εταιρικών φόρων έχουν βοηθήσει στην άνοδο των αμερικανικών μετοχών σε επίπεδα - ρεκόρ το 2017, με τον S&P 500 να ενισχύεται κατά 18,5% από την αρχή του έτους.
Σημειώνεται ότι το ρεπουμπλικανικό νομοσχέδιο αναμένεται να δημοσιευθεί αργότερα σήμερα.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, σημερινά στοιχεία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) έδειξαν ότι η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Νοέμβριο του 2017.
Ειδικότερα, η παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,2%, έναντι των αναθεωρημένων στοιχείων για τον Οκτώβριο, που έδειξαν μια άνοδο κατά 1,2%.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια αύξηση της παραγωγής κατά 0,3%.
Στα εταιρικά νέα, οι μετοχές της Hess σημείωσαν «άλμα» 4,9% μετά την είδηση ότι η Elliott Management πιέζει τον διευθύνοντα σύμβουλο, John Hess, να παραιτηθεί ή την εταιρεία να πουλήσει το σύνολο ή μέρος των δραστηριοτήτων της.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις και στο γεωπολιτικό πεδίο, με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για τη Βόρεια Κορέα, Joseph Yun, να εκφράζει σήμερα την ελπίδα ότι η Πιονγκγιάνγκ θα αποδεχθεί την πρόταση του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Rex Tillerson, για τη διεξαγωγή συνομιλιών, παρά τη σχετική διάψευση στην οποία είχε προχωρήσει τις προηγούμενες ημέρες ο Λευκός Οίκος.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, ανοδικά κινούνται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, δεχόμενο ώθηση από τις προσπάθειες τους ΟΠΕΚ να εξισορροπήσει την αγορά, με την αυξημένη παραγωγή στις ΗΠΑ ωστόσο να θέτει «ταβάνι» στον «μαύρο χρυσό».
Περί τις 16:55, το αργό ενισχυόταν κατά 0,4%, στα 57,2 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης