Πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ «Portolago: Φαντάσματα στο Αιγαίο» σε συμπαραγωγή COSMOTE TV

Πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ «Portolago: Φαντάσματα στο Αιγαίο» σε συμπαραγωγή COSMOTE TV
Πρεμιέρα στο COSMOTE HISTORY κάνει την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου
Πρεμιέρα στο COSMOTE HISTORY κάνει την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις 21.00, στα πλαίσια του αφιερώματος «Η κάμερα αφηγείται: Συμπαραγωγές COSMOTE TV», το ντοκιμαντέρ «Portolago: Φαντάσματα στο Αιγαίο», μια συμπαραγωγή της COSMOTE TV.
Το ντοκιμαντέρ, μας μεταφέρει στη μικροσκοπική Λέρο του Μεσοπολέμου, όπου οι Ιταλοί κατακτητές έχτισαν μια πόλη ικανή να στεγάσει 30.000 κατοίκους με την ονομασία Portolago. Σήμερα, εκεί βρίσκεται το Λακκί, το βασικό λιμάνι του νησιού.
Η «Μηχανή του Χρόνου» συνεχίζει το ταξίδι της στο παρελθόν με το νέο επεισόδιο «Βενιζέλος-Κωνσταντίνος: Οι μεγάλοι αντίπαλοι».
Αν και σύμμαχοι κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους, Ελευθέριος Βενιζέλος και βασιλιάς Κωνσταντίνος έρχονται αντιμέτωποι με το ξέσπασμα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Χρίστος Βασιλόπουλος διερευνά τα γεγονότα που οδήγησαν σε αυτή την αλλαγή και μας παρουσιάζει το χρονικό των γεγονότων (Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου στις 21.00).
Το πρώτο επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ «Οι Έλληνες», «Από τα σπήλαια στα ανάκτορα», μας προτρέπει να ανακαλύψουμε τις απαρχές της ιστορίας του δυτικού πολιτισμού, όταν οι πρώτοι Έλληνες της αρχαιότητας με την εφευρετικότητα, την εργατικότητα και την περιέργειά τους, έστρωσαν το δρόμο για μια πρωτοφανή επανάσταση στην ανθρώπινη σκέψη (Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στις 21.00).
Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στις 22.00, θα γνωρίσουμε, μέσα από το ντοκιμαντέρ «Η ιστορία των Εβραίων της Καστοριάς», την κοινότητα των Σεφαραδιτών Εβραίων της Καστοριάς. Το ντοκιμαντέρ είναι βασισμένο σε αρχειακό υλικό και μαρτυρίες ανθρώπων που επέζησαν από τη φρίκη του ναζισμού.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS