Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Θα εξετάσει εκτενέστερα τις Αρχικές Προσφορές Νομισμάτων

Βρετανία: Θα εξετάσει εκτενέστερα τις Αρχικές Προσφορές Νομισμάτων
Σε εκτενέστερο έλεγχο των ICO θα προχωρήσει η Βρετανία
Οι ρυθμιστικές αρχές της Βρετανίας θα εντείνουν τον έλεγχο της αγοράς Αρχικών Προσφορών Νομισμάτων (ICO), προκειμένου να διαπιστώσουν αν χρειάζονται νέοι κανόνες για την προστασία των επενδυτών, μετά την έκδοση προειδοποίησης τον Σεπτέμβριο 2017.
Οι νεοφυείς εταιρείες έχουν ξεκινήσει να εκδίδουν νέα ψηφιακά νομίσματα μέσω των ICO και η αγορά έχει συγκεντρώσει περίπου 3,7 δισεκατομμύρια λίρες το 2017, σύμφωνα με εκτιμήσεις της βιομηχανίας.
Η Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (FCA) δήλωσε ότι θα συγκεντρώσει περαιτέρω στοιχεία, σχετικά με την αγορά και θα διερευνήσει διεξοδικότερα αυτή την εξέλιξη.
"Τα ευρήματά μας θα βοηθήσουν να προσδιοριστεί κατά πόσον υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω κανονιστική δράση στον τομέα αυτό", δήλωσε η FCA σε ανακοίνωση την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017.
Ο Paul Lewis, δικηγόρος στην Linklaters, τόνισε ότι η νομική και ρυθμιστική μεταχείριση των ICO, ήταν συχνά περίπλοκη και ασαφής λόγω της συμμετοχής πολλών δικαιοδοσιών.
Είπε ότι η FCA έχει στείλει "ένα μήνυμα ότι οι ρυθμιστικές αρχές επιδιώκουν να κάνουν μεγαλύτερο έλεγχο στην αγορά ICO, αλλά είναι πολύ νωρίς στην ανάπτυξη αυτής της αγοράς, για να προβλέψουμε ποια θα είναι η σταθερή ή κοινή ρυθμιστική προσέγγιση".
Η FCA δήλωσε ότι είχε παρατηρήσει σταθερή αύξηση του όγκου των συναλλαγών για διαφορές (CFDs) συναλλαγές που συνδέονται με τα ψηφιακά νομίσματα.
Τα CFD επιτρέπουν στους επενδυτές να αποκτούν έμμεση έκθεση στις μεταβολές των τιμών, σε ένα υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο, όπως τα ψηφιακά νομίσματα.
"Η τάση αυτή δημιουργεί σημαντικές ανησυχίες για πιθανή ζημιά στους καταναλωτές", ανέφερε η FCA.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης