Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Πιο υπερτιμημένος από ποτέ τα τελευταία 32 χρόνια ο δείκτης S&P 500

tags :
Societe Generale: Πιο υπερτιμημένος από ποτέ τα τελευταία 32 χρόνια ο δείκτης S&P 500
Οι επενδυτές ας «τρέμουν» τις υπερτιμημένες μετοχές της Wall Street αντί για το Bitcoin, συμβουλεύει η Societe Generale
Οι μετοχές του δείκτη-βαρόμετρου S&P 500 είναι πιο υπερτιμημένες από ποτέ τα τελευταία 32 χρόνια, από το 1995, προειδοποιούν οι αναλυτές -με επικεφαλής τον «bear» Albert Edwards- της Societe Generale, υποστηρίζοντας πως το επενδυτικό κοινό έχει αποτιμήσει θετικά υπέρ του δέοντος τα εταιρικά αποτελέσματα των εισηγμένων.
Όπως σχολιάζεται καυστικά στη σχετική ανάλυση, οι επενδυτές θα πρέπει να προβληματιστούν από τις παράλογα υψηλές τιμές των μετοχών του S&P 500 και όχι από τη ραγδαία άνοδο του Bitcoin – από 900 δολάρια στις αρχές του 2017, έχει ξεπεράσει πλέον τα 18.000 δολάρια.
«Πώς καταλαβαίνουμε ότι οι τιμές των περιουσιακών στοιχείων έχουν εισέλθει σε μία περίοδο “φούσκας”;
Στον μη ψηφιακό κόσμο, οι μετοχές αποτελούν συχνά ένα καλό δείγμα.
Οι δικαιολογίες για την ταχεία άνοδο των τιμών στις αμερικανικές μετοχές επικεντρώνονται σε μεγάλο βαθμό στην ιδέα ότι τα εταιρικά κέρδη έχουν ανακάμψει απότομα και, επίσης, πρόκειται να συνεχίσουν στην ίδια πορεία.
Ωστόσο, η ανάκαμψη των κερδών φαίνεται όλο και πιο εύθραυστη και, μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις παρουσιάζει ταχεία επιβράδυνση», σημειώνουν χαρακτηριστικά οι οικονομολόγοι της ελβετικής τράπεζας, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι δεν προβλέπουν σύντομα μία «bear» χρηματιστηριακή αγορά.

Screen Shot 2017 12 14 at 10.42.44
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης