Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Επιβεβαιώνεται σε «ΒΒΒ» η ιταλική UniCredit – Σταθερό το outlook

tags :
Fitch: Επιβεβαιώνεται σε «ΒΒΒ» η ιταλική UniCredit – Σταθερό το outlook
Η Fitch επιβεβαίωση τις αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας για την UniCredit
Σε επιβεβαίωση των αξιολογήσεων «ΒΒΒ» και «bbb» για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα και τη βιωσιμότητα της UniCredit, αντίστοιχα, προχώρησε σήμερα (15 Δεκεμβρίου 2017) η Fitch, διατηρώντας σε σταθερές τις προοπτικές (outlook) για την ιταλική τράπεζα.
Οι εκτιμήσεις της UniCredit αντικατοπτρίζουν την προσδοκία ότι η τράπεζα θα συνεχίσει να μειώνει τα παλαιότερα NPLs σύμφωνα με το επικαιροποιημένο στρατηγικό της σχέδιο, ενώ ταυτόχρονα θα να διατηρήσει την κεφαλαιοποίησή της σε ικανοποιητικά επίπδα.
Σύμφωνα με τη Fitch, η ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων της UniCredit θα παραμείνει ασθενέστερη από την πλειοψηφία των ευρωπαϊκών ανταγωνιστών της.
Η αύξηση κεφαλαίου ύψους 13 δισεκ. ευρώ που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2017, η πώληση Pioneer και της θυγατρικής Bank Pekao, πέραν των λοιπών πρωτοβουλιών που είχαν ήδη ολοκληρωθεί στα τέλη του 2016, συνέβαλαν στην αύξηση του δείκτη CET1 στο 13,8%, στο τέλος Σεπτεμβρίου 2017.
Βέβαια, η τράπεζα αναμένει μείωση στον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας από την εισαγωγή των νέων λογιστικών προτύπων (IFRS 9), από το νέο έτος.
Τα καθαρά κέρδη της ιταλικής τράπεζας αυξήθηκαν στα 2,82 δισεκ. ευρώ κατά το τρίτο τρίμηνο του 2017, κυρίως λόγω της πώλησης της Pioneet.
Εξαιρουμένης της πώλησης της μονάδας Pioneer και άλλων έκτακτων στοιχείων, τα καθαρά κέρδη διαμορφώνονται σε 838 εκατ. ευρώ έναντι 447 εκατ. ευρώ στο γ’ τρίμηνο του 2016.
Τα καθαρά έσοδα από τόκους για την ίδια χρονική περίοδο κατέγραψαν πτώση 3,5%, στα 2,5 δισεκ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης