Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυξανόμενη ανησυχία για τον τεράστιο όγκο απόβλητων ηλεκτρικών συσκευών παγκοσμίως

tags :
Αυξανόμενη ανησυχία για τον τεράστιο όγκο απόβλητων ηλεκτρικών συσκευών παγκοσμίως
ΗΠΑ και Κίνα ευθύνονται κυρίως για το τεράστιο πρόβλημα με τα απόβλητα-ηλεκτρικές συσκευές 
Ο όγκος των ηλεκτρικών συσκευών που πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων έχει φτάσει παγκοσμίως σε επίπεδα ρεκόρ, αναφέρεται σε σχετική των έρευνα United Nations University, International Telecommunications Union και International Solid Waste Association.
Μάλιστα, μέχρι το 2021, ο σημερινός μεγάλος όγκος εκτιμάται πως θα αυξηθεί κατά επιπλέον 17%, καθώς διαπιστώνεται μεγάλη αδυναμία στην ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών, σε ουκ ολίγα κράτη.
Όταν οι ηλεκτρονικές συσκευές δεν ανακυκλώνονται σωστά, οι τοξίνες που περιέχουν μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας εάν απελευθερωθούν στον αέρα ή καταλήξουν κοντά σε νερό ή καλλιέργειες τροφίμων.
Δυστυχώς, μόνο το 20% περίπου των ηλεκτρονικών συσκευών παγκοσμίως ανακυκλώνονται σωστά, ενώ το υπόλοιπο 80% καταλήγει σε χώρους υγειονομικής ταφής, καίγεται, εμπορεύονται ή ανακυκλώνονται με ακατάλληλες διαδικασίες, σύμφωνα με την έκθεση.
Οι μεγαλύτεροι παραγωγοί απόβλητων ηλεκτρικών συσκευών, όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα της Statista, είναι η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης