Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη για τον χρυσό, στα 1.257,50 δολ. ανά ουγγιά - Εβδομαδιαία άνοδος 0,7%

Κέρδη για τον χρυσό, στα 1.257,50 δολ. ανά ουγγιά - Εβδομαδιαία άνοδος 0,7%
Με κέρδη έκλεισε ο χρυσός, στα 1.257,50 δολ. ανά ουγγιά 
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (15/12/2017) ο χρυσός, στον απόηχο των προχθεσινών ανακοινώσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), με το πολύτιμο μέταλλο να καταγράφει κέρδη σε εβδομαδιαία βάση, για πρώτη φορά μέσα σε έναν μήνα.
Η Fed ανακοίνωσε την Τετάρτη (13/12) μια αύξηση των επιτοκίων, στο εύρος του 1,25 - 1,50%, όπως αναμενόταν, ενώ δεν μετέβαλε τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και την πορεία των επιτοκίων για το 2018, διατηρώντας τον στόχο για τρεις αυξήσεις κατά το επόμενο έτος.
Εν τω μεταξύ, τη διαφωνία του με την απόφαση της Fed να αυξήσει τα επιτόκια, εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος της Fed του Σικάγου, Charles Evans, τονίζοντας πως ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ είναι υπερβολικά χαμηλός.
Όπως αναφέρει σε άρθρο του, με το οποίο δικαιολογεί την απόκλισή του από την απόφαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC) την Τετάρτη (13/12) για αύξηση του εύρους επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, η πραγματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ είναι ισχυρή, κάτι που από μόνο του θα μπορούσε να υποστηρίξει μια περαιτέρω προσαρμογή της νομισματικής πολιτικής.
Ο πληθωρισμός, ωστόσο, τόνισε ο Evans, είναι υπερβολικά χαμηλός και βρίσκεται σε αυτά τα επίπεδα εδώ και αρκετό καιρό.
Ο πρόεδρος της Fed του Σικάγου τόνισε ακόμη η διατήρηση των επιτοκίων στα προηγούμενα επίπεδα τη δεδομένη στιγμή θα στήριζε καλύτερα μια γενική άνοδο των πληθωριστικών προσδοκιών και θα ενίσχυε τις πιθανότητες για μια άνοδο του πληθωρισμού στο 2%.
Πάντως, η αύξηση των επιτοκίων από τη Fed είχε σε μεγάλο βαθμό προεξοφληθεί από την αγορά και το πολύτιμο μέταλλο.
Ωστόσο, η αβεβαιότητα γύρω από τη φορολογική μεταρρύθμιση των ΗΠΑ, με ορισμένους Ρεπουμπλικάνους να εμφανίζονται διστακτικοί, επιμένοντας ότι απαιτούνται αλλαγές στο νομοσχέδιο, άσκησε πιέσεις στον χρυσό, περιορίζοντας τα κέρδη του.
Η άνοδος του δολαρίου πίεσε επίσης τα κέρδη του πολύτιμου μετάλλου.
Έτσι, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε με οριακά κέρδη 40 σεντς, στα 1.257,50 δολ. ανά ουγγιά.
Σε εβδομαδιαία βάση, το πολύτιμο μέταλλο ενισχύθηκε κατά 0,7%.
Την ίδια ώρα, το δολάριο ενισχυόταν κατά 0,3% έναντι του γιεν, στα 112,7 γιεν, ενώ το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,2% έναντι στου αμερικανικού νομίσματος, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,1755 δολ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης