Τελευταία Νέα
Διεθνή

Krugman: Ακατανόητη η άνοδος του Bitcoin – Πρόκειται για «φούσκα»

tags :
Krugman: Ακατανόητη η άνοδος του Bitcoin – Πρόκειται για «φούσκα»
Ο νομπελίστας οικονομολόγος Paul Krugman «βλέπει» «φούσκα» στο Bitcoin…
Η ραγδαία άνοδος του Bitcoin αποτελεί μία ακατανόητη εξέλιξη, σχολίασε ο νομπελίστας οικονομολόγος κ. Paul Krugman, εκτιμώντας πως πρόκειται για μία «φούσκα», όπως συνέβη και με την αγορά κατοικιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 2008.
Σε συνέντευξή του στο Business Insider, ο διακεκριμένος οικονομολόγος δεν αντέκρουσε το γεγονός ότι στα ψηφιακά νομίσματα υπάρχει και η τεχνολογική καινοτομία, ωστόσο οι τρέχουσες υψηλές τιμές δε δικαιολογούνται.
Επίσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη φορολογική μεταρρύθμιση των Ρεπουμπλικάνων στις Η.Π.Α., αμφισβήτησε ευθέως τους ισχυρισμούς του Προέδρου Donald Trump για τόνωση του αμερικανικού ΑΕΠ από το νέο φορολογικό καθεστώς.
«Είναι τρελό.
Ούτε η πιο ιδανική πολιτική δεν μπορεί να ενισχύσει το ΑΕΠ των Η.Π.Α. 7% μέσα σε μία 10ετία»…
Παράλληλα, σχετικά με τον αυτό-θαυμασμό του Ρεπουμπλικάνου Προέδρου για το «ράλι» στη Wall Street, ο κ. Krugman -πολέμιος του D. Trump- παρατήρησε πως η ενίσχυση των μετοχών είναι παγκόσμιο φαινόμενο, όχι κάτι που οφείλεται στον D. Trump.
Σε ό,τι αφορά στις τρέχουσες οικονομικές επιδόσεις των Η.Π.Α., σχολίασε:
«Η οικονομία βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.
Στην πραγματικότητα, μοιάζει να είμαστε κοντά στην πλήρη απασχόληση, αν και δεν γνωρίζουμε γιατί οι μισθοί δεν αυξάνονται περαιτέρω.
Νομίζω ότι το D. Trump αξίζει ένα απόλυτο μηδέν για τους χειρισμούς του.
Δεν υπήρξαν πραγματικές πολιτικές.
Δεν υπήρξε πραγματικά καμία αλλαγή πολιτικής».
Κλείνοντας, σχετικά με τον αντικαταστάτη της κας Janet Yellen στο «τιμόνι» της Federal Reserve, ο κ. Krugman χαρακτήρισε τον κ. Jerome Powel ως έναν «λογικό τύπο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης